Oppløftende resultat for Daniel Hoelgaard i Tour of Norway

Etter en krevende sesong kjempet Daniel Hoelgaard i toppen på den siste etappen av Tour of Norway.

Sist oppdatert: 22. august 2021 kl 15.45
NÆR: Daniel Hoelgaard spurtet om seieren på den siste etappen av Tour of Norway. Foto: Cor Vos
NÆR: Daniel Hoelgaard spurtet om seieren på den siste etappen av Tour of Norway. Foto: Cor Vos
Lesetid: 2 minutter

Tour of Norway har vært en krevende affære for rytterne, og det har vært et kraftig redusert felt som har kommet til mål på alle etappene.

Også på de fjerde og siste etappen søndag ble det tøff kjøring, med tre ganger opp den krevende Grisabakken.

Den siste gangen opp bakken ga Sven Erik Bystrøm (UAE Team Emirates) full gass, og tynnet feltet kraftig ut. Fra bakken og til mål gjensto det omtrent seks kilometer, og flere ryttere kom seg tilbake, blant andre lagkamerat Alexander Kristoff.

Inne på de siste kilometerne var det Uno-X som hadde kontrollen, og forsøkte å sette opp Daniel Hoelgaard for seieren. Under kilometersmerket tok imidlertid Nils Politt over og leverte et fantastisk opptrekk for Bora-hansgrohe-lagkamerat Matthew Wells.

Gjennom den siste svingen ble det også litt kaotisk, og flere ryttere måtte opp på fortauet. Wells gikk imidlertid fint gjennom svingen og gikk til fra front.

Mot slutten av oppløpet kom Mads Pedersen (Trek-Segafredo) sigende, mens en sittende Wells presset ut de siste kreftene og klarte akkurat å holde unna.

Hoelgaard fulgte like etter på tredjeplass, som er hans beste plassering i det som har vært en krevende sesong for 28-åringen.

Uno-X-rytteren gjennomgikk en mindre operasjon i april, og startet ikke sesongen før i slutten av mai. Siden har han jobbet for å komme tilbake i form, og resultatet søndag var hans klarte beste i år.

– Det er veldig godt når sykdom, operasjoner og ting som har stått i veien. Da blir man alltid satt litt tilbake. Det var kjekt å være med der oppe når jeg fikk muligheten, sa Hoelgaard til TV 2 etter etappen.

Hayter vant sammenlagt

Ineos Grenadiers gjorde en god jobb med å kontrollere angrepene som kom på den siste etappen, og dermed sikret de sammenlagtseieren i Tour of Norway.

Ethan Hayter vant de to første etappene i rittet, og forsvarte ledelsen sin fint på de to siste etappene og vinner rittet.

Briten vinner rittet foran Ide Schelling (Bora-hansgrohe) og Mike Teunissen (Jumbo-Visma). På plassene bak ble det noen endringer i sammendraget.

Markus Hoelgaard (Uno-X), James Shaw (Ribble Weldtite) og Kristian Aasvold (Team Coop) lå alle på samme tid foran den siste etappen.

Både Hoelgaard og Shaw fikk bedre etappeplassering enn Aasvold og klatret dermed forbi Coop-rytteren, og ender henholdsvis som nummer fire og fem, mens Aasvold falt fra fjerde- til sjetteplass.

Publisert 22. august 2021 kl 15.45
Sist oppdatert 22. august 2021 kl 15.45
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen