Kristoff måtte gi tapt for Mads Pedersen i Tour of Norway

Den tredje etappen av Tour of Norway ble en forrykende affære. Etter utallige angrep endte det i en spurt, hvor Mads Pedersen holdt unna for Alexander Kristoff.

Sist oppdatert 21. august 2021 kl 18.12
NÆRT: Mads Pedersen ble hakket for sterk for Alexander Kristoff på den tredje etappen av Tour of Norway. Foto: Cor Vos
NÆRT: Mads Pedersen ble hakket for sterk for Alexander Kristoff på den tredje etappen av Tour of Norway. Foto: Cor Vos

Den 160 kilometer lange, tredje etappen av Tour of Norway ble et voldsomt hardkjør fra første tråkk. Jumbo-Visma forsøkte å legge press på konkurrentene, og i bakkene underveis hektet de av blant andre Alexander Kristoff.

UAE Team Emirates-rytteren maktet imidlertid å komme seg tilbake, men i avslutningen ventet flere tøffe bakker og angrepene florerte.

Uno-X forsøkte med både Markus Hoelgaard og Torstein Træen, Andreas Leknessund (Team DSM) var på offensiven, i tillegg til en rekke andre ryttere.

Blant andre Mads Pedersen, som gikk til med rundt 20 kilometer til mål. Den danske verdensmesteren fra 2019 fikk en luke på 30 sekunder, men på vei mot målgang i Jørpeland ventet noen solide knekkere.

Med ti kilometer til mål ble Trek-Segafredo-rytteren hentet, og inne i avslutningen haglet angrepene. Sammenlagtleder Ethan Hayter (Ineos Grenadiers) ble satt under et voldsomt press, men takket være lagkamerat Filippo Ganna ble det samlet.

Alexander Kristoff hadde klart å bite seg med, og inn på oppløpet fikk han et solid opptrekk av Vegard Stake Laengen og Sven Erik Bystrøm, og det lå godt til rette for at 34-åringen skulle ta sin første seier i 2021.

Kristoff kom inn på hjulet til Pedersen med 200 meter til mål, men tross forsøket sitt kort tid før, hadde Pedersen mye å spurte med. Kristoff forsøkte å gå ut og runde dansken, men hadde ikke kreftene.

Dermed ble det seier til Pedersen, like foran en frustrert Kristoff.

– Pedersen var sykt sterk i dag, så det var egentlig fortjent. Jeg hadde håpet at han brant litt for mye krutt underveis, men han hadde masse igjen på slutten. Jeg hadde mer enn nok med å holde hjulet og hadde ikke sjanse til å gå forbi. Han kjørte imponerende. Jeg følte jeg kjørte bra, men det holdt ikke, fortalte Kristoff til TV 2 etter etappen.

– Du var hektet av underveis, men kom tilbake. Det så ut som et slit i dag?

– Det var et veldig slit. Det var ikke mange igjen på slutten og det var veldig kaotisk. Jeg fikk ikke lada ordentlig opp til spurten. Jeg hadde ikke noe bra power heller. Beina svarte ikke som jeg hadde håpet, men å sitte med er bedre enn det kunne vært, så sånn sett er jeg fornøyd.

Tour of Norway avsluttes søndag med en tøff etappe som avsluttes i Stavanger, hvor rytterne skal over stupbratte Grisabakken tre ganger.

Publisert 21. august 2021 kl 18.12
Sist oppdatert 21. august 2021 kl 18.12
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen