Ethan Hayter fra Ineos Grenadiers vant 1. etappe i Tour of Norway

Tour of Norway viste frem spektakulært landskap på den første etappen, og sammendraget er i praksis allerede avgjort.

Sist oppdatert 19. august 2021 kl 18.55
GODT PLASSERT: Torstein Træen er nå nummer tre i sammendraget i Tour of Norway. Arkivfoto: Mario Stiehl.
GODT PLASSERT: Torstein Træen er nå nummer tre i sammendraget i Tour of Norway. Arkivfoto: Mario Stiehl.

Utenlandsk TV-publikum må ha kost seg glugg ihjel til TV-bildene i områdene rundt Egersund.

Rittet slynget seg gjennom glattskurte svaberg og smale fjorder, og underveis var de innom både Jøssingfjorden og Sokndal.

Britiske Ethan Hayter (Ineos Grenadiers) hadde fått seg en velfortjent pause etter sølv i Madison i OL i Tokyo, og var på forhånd regnet som en av favorittene.

Med en lang bakke til mål på den første etappen av årets Tour of Norway, er det nemlig mulig å sikre seg nok sekunder i sammendraget til å avgjøre rittet.

Opp til mål ved det nye motorsportanlegget på toppen av Kroheia, ble det en liten gruppe som samlet seg. Ide Schelling (Bora-Hansgrohe) klinte til mens åttemannsgruppen stirret på hverandre, kun etterfulgt av Hayter.

Schelling ga bånn gass helt til mål, vel vitende om at han ikke er en spesielt god spurter.

– Han (Hayter) var på grensen han også, og jeg visste at jeg kom til å bli nummer to i spurten uansett, så det er et greit resultat. I mine øyne var det det beste jeg fikk ut av situasjonen. Jeg kunne ikke få mer ut av dagen enn det her, sa Schelling etter mål.

– Jeg er fornøyd med annenplass i sammendraget, og jeg kommer til å kjempe for å beholde den plassen – kanskje noe mer, sa han.

Uno-X med et lite luksusproblem

Torstein Træen var syklisten som akkurat ikke greide å komme seg inn på hjulet til Schelling og Hayter, men med full sprekk i forfølgergruppen beholdt han likevel tredjeplassen.

– Det var litt surt, jeg klarte akkurat ikke å komme inn på hjul, så jeg havna litt bak der. Jeg var nok ikke god nok, jeg hadde ikke beina til å holde luka når de kjørte, sa Træen til TV2 etter målgang.

Det kan gi Uno-X et lite luksusproblem. Laget har i utgangspunktet samlet seg om å kjøre for Markus Hoelgaard, de følgende etappene, og særlig den siste, gjør at han er en aktuell kandidat for sammendraget.

Hoelgaard er nå nummer ni i sammendraget, 23 sekunder bak Hayter og seks sekunder bak Træen.

Jeg regner med jeg får kjøre for sammendraget, men det er egentlig Markus vi kjører for, når vi ser på alle etappene passer rittet han litt bedre. Vi får snakke litt om det i kveld,

Publisert 19. august 2021 kl 18.55
Sist oppdatert 19. august 2021 kl 18.55
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen