Tobias Halland Johannessen på tredjeplass på 6. etappe

Halland Johannessen imponerte – ble nummer tre på tøff fjelletappe

Tadej Pogacar vant den sjette etappen av Tour de France. Samtidig viste Uno-X-rytteren Tobias Halland Johannessen (23) at han er en mann å regne med i årene som kommer.

Sist oppdatert 6. juli 2023 kl 14.58
TREDJEPLASS: Tobias Halland Johannessen imponerte i Pyreneene. Foto: Cor Vos
TREDJEPLASS: Tobias Halland Johannessen imponerte i Pyreneene. Foto: Cor Vos

(VG): Det ble ingen seier for Uno-X, men det norske sykkellaget viste seg frem da de fikk to mann i bruddet og senere da Tobias Halland Johannessen var først opp det berømte fjellpasset Col de Tourmalet.

Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) ble imidlertid for sterk i kampen om seieren på den sjette etappen. Dermed svarer sloveneren etter rivalen Jonas Vingegaards (Jumbo-Visma) maktdemonstrasjon i går. Halland Johannessen ble nummer tre.

Torsdag var det duket for nok en fjelletappe og som i går ble det angrepet umiddelbart. Etter hvert var det en rekke ryttere som klarte å løsrive seg, blant dem Uno-X-rytterne Halland Johannessen og danske Jonas Gregaard.

KAMERATER: Torstein Træen og Jonas Abrahamsen har kjent hverandre lenge. Nå blomstrer begge to, men her, i Tour Colombia 2.1, tok karrierene to forskjellige retninger. Foto: @munerix / Uno-X Pro Cycling
Les også

Opp Col du Tourmalet måtte flere ryttere slippe, deriblant Gregaard. Halland Johannessen holdt imidlertid stand og vant den innlagte spurten på toppen.

– Jeg hadde gåsehud over hele kroppen. Jeg trodde ikke mine egne ører. Det er veldig stort, sa TV 2-ekspert Dag Otto Lauritzen om prestasjonen.

– Det er helt utrolig det Uno-X klarer, fortsatte den tidligere proffsyklisten.

Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) slo imidlertid knockout på både Jonas Vingegaard og Halland Johannessen opp den aller sliste bakken. Dermed ble det slovensk seier.

VUNNET TO ÅR PÅ RAD: Danske Jonas Vingegaard kan vinne Tour de France for tredje året på rad i 2024. Foto: Cor Vos
Les også

Det var varslet i forkant at Uno-X kom til å prøve å komme i brudd. Lagets sportsdirektør Stig Kristiansen var optimistisk med tanke på mulighetene for lagets første etappeseier i Tour de France da han ble intervjuet tidligere under etappen.

– Vi fikk to mann i bruddet og vi håper bruddet holder seg helt frem til mål. Vi fikk riktig mann, Tobias, i bruddet ved hjelp av Gregaard. Det er andre sterke folk der, men det er ganske gode muligheter, sa Stig Kristiansen til Discovery.

Han spådde at bruddet kom til å slå sprekker opp Col du Tourmalet og fikk rett i det.

SEG SELV LIK: Den nye generasjonen Canyon Ultimate har ikke gjennomgått store forandringer, men noen er det. Alle foto: Knut Andreas Lone
Les også

Landevei har avtale om stoffutveksling med VG. Under Tour de France vil du finne nyhetssaker fra VG på Landevei, samtidig som vi også lager våre egne saker. Vi har dekket Uno-X og oppkjøringen til Tour de France tett, og du kan lese intervju med Alexander Kristoff, Jonas Abrahamsen og Torstein Træen.

Results powered by FirstCycling.com

Publisert 6. juli 2023 kl 14.57
Sist oppdatert 6. juli 2023 kl 14.58
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen