(VG): Det ble ingen seier for Uno-X, men det norske sykkellaget viste seg frem da de fikk to mann i bruddet og senere da Tobias Halland Johannessen var først opp det berømte fjellpasset Col de Tourmalet.

Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) ble imidlertid for sterk i kampen om seieren på den sjette etappen. Dermed svarer sloveneren etter rivalen Jonas Vingegaards (Jumbo-Visma) maktdemonstrasjon i går. Halland Johannessen ble nummer tre.

Torsdag var det duket for nok en fjelletappe og som i går ble det angrepet umiddelbart. Etter hvert var det en rekke ryttere som klarte å løsrive seg, blant dem Uno-X-rytterne Halland Johannessen og danske Jonas Gregaard.

KAMERATER: Torstein Træen og Jonas Abrahamsen har kjent hverandre lenge. Nå blomstrer begge to, men her, i Tour Colombia 2.1, tok karrierene to forskjellige retninger. Foto: @munerix / Uno-X Pro Cycling
Les også
Som liten gutt drømte Jonas Abrahamsen om å vinne Tour de France. Det viste seg å være helt urealistisk.

Opp Col du Tourmalet måtte flere ryttere slippe, deriblant Gregaard. Halland Johannessen holdt imidlertid stand og vant den innlagte spurten på toppen.

– Jeg hadde gåsehud over hele kroppen. Jeg trodde ikke mine egne ører. Det er veldig stort, sa TV 2-ekspert Dag Otto Lauritzen om prestasjonen.

– Det er helt utrolig det Uno-X klarer, fortsatte den tidligere proffsyklisten.

Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) slo imidlertid knockout på både Jonas Vingegaard og Halland Johannessen opp den aller sliste bakken. Dermed ble det slovensk seier.

REGJERENDE VINNER: Jonas Vingegaard vant fjorårets Tour de France. Foto: Cor Vos
Les også
Årets Tour de France-løype preges av mye fjell, mens det er svært lite tempokilometer på programmet. For første gang i rittets 119 år lange historie er et norsk lag til start: Uno-X Pro Cycling.

Det var varslet i forkant at Uno-X kom til å prøve å komme i brudd. Lagets sportsdirektør Stig Kristiansen var optimistisk med tanke på mulighetene for lagets første etappeseier i Tour de France da han ble intervjuet tidligere under etappen.

– Vi fikk to mann i bruddet og vi håper bruddet holder seg helt frem til mål. Vi fikk riktig mann, Tobias, i bruddet ved hjelp av Gregaard. Det er andre sterke folk der, men det er ganske gode muligheter, sa Stig Kristiansen til Discovery.

Han spådde at bruddet kom til å slå sprekker opp Col du Tourmalet og fikk rett i det.

SEG SELV LIK: Den nye generasjonen Canyon Ultimate har ikke gjennomgått store forandringer, men noen er det. Alle foto: Knut Andreas Lone
Les også
Canyon Ultimate CF SL er en populær sykkel både i Norge og Europa. Nå er sykkelen tilbake i ny utgave og er blitt tyngre, men noen justeringer gjør at den er blitt bedre.

Landevei har avtale om stoffutveksling med VG. Under Tour de France vil du finne nyhetssaker fra VG på Landevei, samtidig som vi også lager våre egne saker. Vi har dekket Uno-X og oppkjøringen til Tour de France tett, og du kan lese intervju med Alexander Kristoff, Jonas Abrahamsen og Torstein Træen.

Results powered by FirstCycling.com