Thor Hushovd har plassert penger i flere ulike foretak under og etter karrieren, og deler av premiepengene fra en lang karriere er gått med til å lage sykkelvogner til barn.

«Thor Hushovd Kid Racer Twin» er navnet på sykkelvognen, hvis hovedfunksjon er akkurat det samme som andre merker på markedet - å frakte barn på sykkel.

Annonse

I tillegg til det åpenbare, nemlig at ivrige landeveissyklister helt klart heller vil ha denne enn en tilhenger fra et mer generisk merke, finner vi flere forskjeller i praktisk bruk.

Alle barnehengere vil på et eller annet tidspunkt måtte legges sammen, typisk for frakt i en bil eller lagring i en bod. Hushovd-vognen har valgt en annen tilnærming enn andre hengere.

thor hushovd sykkelvogn
SAMMENLEGGBAR: Et av hovedpoengene med akkurat denne tilhengeren, skal være at den er lettere å få inn i bagasjerommet på en bil.

I stedet for en sammenslåing eller nedlegging, vil denne vognen komprimeres sideveis. Fordelen skal være at den eksempelvis er enklere å få inn i bagasjerommet på en bil.

Vognen kan fortsatt trilles mens den er slått sammen, og er dermed fortsatt enkel å kjøre inn i en bod eller garasje.

Thor Hushovd Kid Racer Twin kan gjøres om til pulk. Man bytter da ut hjulene med et ski-/pulksett. Trekkselen festes høyt på kroppen, og på den måten skal man beholde bevegelsen i hoftene og kan gå med vanlig skiteknikk, selv om man trekker pulk. 

Thor Hushovd Kid Racer selges foreløpig kun hos utvalgte forhandlere.

Den kan kjøpes hos Anton Sport i Bogstadveien, CC Vest, Bekkestua og Sandvika, Tommeks Velo på Skøyen, Sykkelsport i Arendal, Kristiansands Sykkelsenter, Spinn i Sandnes, BOA Sykler i Bergen, Hank Sport i Trondheim. Vognen kan også bestilles på www.thorhushovd.no.

Prisen på vognen er 12.990 kroner.