Paris-Roubaix i stor fare for å bli avlyst igjen

Det ser mørkere og mørkere ut med tanke på å få avviklet Paris-Roubaix denne våren, varsler myndighetene i området.

Sist oppdatert: 22. mars 2021 kl 11.45
NY AVLYSNING?: Inntil videre ser det mørkt ut også for Paris-Roubaix i 2021. Foto: Cor Vos
NY AVLYSNING?: Inntil videre ser det mørkt ut også for Paris-Roubaix i 2021. Foto: Cor Vos
Lesetid: 2 minutter

Etter å ha gått en hel sesong uten Paris-Roubaix, som ikke ble avviklet i det hele tatt i 2020, har sykkelfansen gledet seg svært mye til rittet vender tilbake i 2021.

Nå ser det imidlertid ut til at også 2021-utgaven, som er satt opp 11. april, også vil bli avlyst.

Med en tredje bølge og oppblussing av koronasmitte i Frankrike, er de nordlige delene av landet i lock down og underlagt strenge restriksjoner som portforbud etter klokken 19, er det nå høyst uklart hvorvidt Paris-Roubaix får gå som planlagt.

Det er stor spredning av den såkalte britiske mutasjonen av koronaviruset i området, og både torsdag, fredag og lørdag var det mer enn 35 000 nye smittetilfeller hver dag i Frankrike.

I et intervju med France Bleu mandag morgen, er administrativ leder i Hauts-de-France (regionen Roubaix ligger i), Michel Lalande, ganske tydelig på hva som trolig blir utfallet.

– Jeg kommer til å gi dere et svar når tiden er inne, men dere kan gjette dere frem til hva det blir, sier han om status rundt rittet – og sier at «himmelen er mindre blå» når han blir spurt om optimismen sin rundt avvikling av rittet.

Bare i Paris var det før helgen 1200 smittede pasienter innlagt på intensivavdelingen.

I Belgia er det en lignende smitteutvikling, men der ser rittene ut til å gå som planlagt, med Oxyclean Classic Brugge-De Panne onsdag, E3 Saxo Bank Classic fredag og Gent-Wevelgem søndag.

– Du må forklare logikken bak det, med restriksjonene og alt annet, svarer Lalande til France Bleu.

Fjorårets utgave av Paris-Roubaix ble først flyttet til oktober, da hele vårsesongen ble avlyst da verden stengte ned som følge av pandemien i fjor, men også den flyttede utgaven måtte avlyses som følge av smittesituasjonen i regionen.

Med det ble det heller ingenting av den første utgaven av kvinnerittet, som nå er planlagt å gå på samme dato som herrenes ritt i år.

Rittarrangør ASO har ikke svart på Cyclingnews' sine henvendelser rundt saken

Publisert 22. mars 2021 kl 11.45
Sist oppdatert 22. mars 2021 kl 11.45
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen