Etter å ha gått en hel sesong uten Paris-Roubaix, som ikke ble avviklet i det hele tatt i 2020, har sykkelfansen gledet seg svært mye til rittet vender tilbake i 2021.

Nå ser det imidlertid ut til at også 2021-utgaven, som er satt opp 11. april, også vil bli avlyst.

Med en tredje bølge og oppblussing av koronasmitte i Frankrike, er de nordlige delene av landet i lock down og underlagt strenge restriksjoner som portforbud etter klokken 19, er det nå høyst uklart hvorvidt Paris-Roubaix får gå som planlagt.

Det er stor spredning av den såkalte britiske mutasjonen av koronaviruset i området, og både torsdag, fredag og lørdag var det mer enn 35 000 nye smittetilfeller hver dag i Frankrike.

I et intervju med France Bleu mandag morgen, er administrativ leder i Hauts-de-France (regionen Roubaix ligger i), Michel Lalande, ganske tydelig på hva som trolig blir utfallet.

– Jeg kommer til å gi dere et svar når tiden er inne, men dere kan gjette dere frem til hva det blir, sier han om status rundt rittet – og sier at «himmelen er mindre blå» når han blir spurt om optimismen sin rundt avvikling av rittet.

Bare i Paris var det før helgen 1200 smittede pasienter innlagt på intensivavdelingen.

I Belgia er det en lignende smitteutvikling, men der ser rittene ut til å gå som planlagt, med Oxyclean Classic Brugge-De Panne onsdag, E3 Saxo Bank Classic fredag og Gent-Wevelgem søndag.

– Du må forklare logikken bak det, med restriksjonene og alt annet, svarer Lalande til France Bleu.

Fjorårets utgave av Paris-Roubaix ble først flyttet til oktober, da hele vårsesongen ble avlyst da verden stengte ned som følge av pandemien i fjor, men også den flyttede utgaven måtte avlyses som følge av smittesituasjonen i regionen.

Med det ble det heller ingenting av den første utgaven av kvinnerittet, som nå er planlagt å gå på samme dato som herrenes ritt i år.

Rittarrangør ASO har ikke svart på Cyclingnews' sine henvendelser rundt saken