Hjem
 / TROR PÅ KRISTOFF

TROR PÅ KRISTOFF

Eurosport-kommentator Arild Eriksen tror Alexander Kristoff kan ta sin andre monumentseier på søndag.

Sist oppdatert 12. april 2014 kl 17.13
MONUMENT NR. TO I MORGEN?: Arild Eriksen tror Alexander Kristoff kan være først over streken på velodromen i Roubaix. Foto: Cor Vos.
MONUMENT NR. TO I MORGEN?: Arild Eriksen tror Alexander Kristoff kan være først over streken på velodromen i Roubaix. Foto: Cor Vos.

-          La oss starte med spørsmålet mange stiller seg om dagen: kan Alexander Kristoff vinne nok et monument?

-          Ja det tror jeg faktisk. Selv om han sier at Flandern rundt passer ham bedre tror jeg han har gode muligheter til å henge med helt inn til velodromen. Jeg tror det er noe han uttaler for å redusere favorittstempelet, ikke nødvendigvis fordi det faktisk er slik. Her kan ikke Cancellara støte seg fra i bakkene, så da anser jeg Alexanders sjanser som bedre. En podieplass er i alle fall helt realistisk. Vi så jo alle hvor sterk han var i Flandern. 

 

-          Hva med Edvald Boasson Hagen og Thor Hushovd, har de noe å stille opp med?

-          Jeg tror begge to kan være med der oppe, men da må de ha gode bein og havne i de riktige mellombruddene. Om Thor og/eller Edvald kommer seg avgårde sammen med andre løytnanter kan det bli meget spennende. Det er få som kjenner dette rittet like godt som Thor.   

 

-          Vi har tre andre nordmenn på start også, kan Vegard Breen, Gabriel Rasch eller Vegard Stake Laengen finne på noen sprell?

-          Breen imponerte meg i tredagers i De Panne, men dette er en annen type ritt. Han og Stake Laengen kan nok prøve å gå i brudd og komme med på TV-sendingen. Gabba får nok en ganske fastlåst rolle som hjelperytter for Edvald, selv om det er hans siste ritt.

 

-          Mange var skuffet over Tom Boonen i Flandern Rundt, vil han slå grusomt tilbake her?

-          Jeg håper det personlig, men om jeg skal la fornuften tale tror jeg han ender utenfor pallen også her. Det er selvsagt en utrolig farlig påstand, men Boonen har virket å mangle det siste lille som skal til for å kjempe om seieren. Problemene på hjemmebane og en vond tommel er jo ikke akkurat noe som teller positivt.

 

-          Redaktør Alpers har lovet å spise hatten sin hvis Zdenek Stybar vinner, bør han være engstelig?

-          Ja det synes jeg absolutt. Jeg tror Stybar blir OmegaPharmas farligste mann på søndag. Husk at han var utrolig nære i fjor, hadde det ikke vært for at han nesten-kolliderte med en tilskuer. Gode sykkelkross-ferdigheter er nok definitivt ingen ulempe på brosteinen.

 

-          Bradley Wiggins har flagget Paris-Roubaix som et av årets viktigste ritt, kan han være med teten hele veien?

-          Han kan nok bli topp ti, men jeg har ikke tro på at han klarer å henge med når det virkelig eksploderer. Da bør nok Sky heller satse på Geraint Thomas og Edvald i mine øyne.

 

-          Hvor tror du årets Paris-Roubaix avgjøres?

-          Det er et vanskelig spørsmål, men jeg ser for meg at det kan bli litt annerledes enn tidligere år. Faktisk tror jeg vi kan få se avgjørelsen på de siste asfaltkilometerne inn mot velodromen. Om det er en mindre gruppe med en sterk spurter som Kristoff, Sagan eller Boonen kan det fort bli til at alle sitter og skuler på hverandre. Om en av de kjøresterke gutta da får et par sekunder tror jeg han vil holde unna. 

-          Om du må velge, hvem plasserer du på topp tre?

-          Da må jeg si Cancellara, Sagan og Kristoff. Med Stybar, Van Avermaet, Degenkolb og Boonen like utenfor pallen.

Får Arild rett, eller er han helt på jordet?  Det får du svaret på søndag ettermiddag. Eurosport starter sin sending kl. 13:15. Forventet målgang ca. kl. 16:45. 

Les også vår forhåndssak her

Lurer du på hva du skal drikke til rittet? Ikke fortvil, det finner du her

Publisert 12. april 2014 kl 17.13
Sist oppdatert 12. april 2014 kl 17.13
Relaterte artikler

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue