Wout Poels sikret Team Skys første monument

Det britiske laget fikk sin første monumentseier, da nederlandske Wout Poels gikk til topps i Liège-Bastogne-Liège.

Sist oppdatert: 24. april 2016 kl 18.07
STOR TRIUMF: Wout Poels tok en fantastisk seier for Team Sky i Liege-Bastogne-Liege. Foto: Cor Vos.
STOR TRIUMF: Wout Poels tok en fantastisk seier for Team Sky i Liege-Bastogne-Liege. Foto: Cor Vos.
Lesetid: 3 minutter

Wouter Poels tok Team Skys første seier i et av sykkelsportens fem monumenter da han var først over målstreken i Ans i ettermiddag. Belgieren startet spurten med 250 meter igjen, og holdt unna for Michael Albasini, Rui Costa og Samuel Sanchez. 

Kvartetten stakk av gårde i rittets siste bakke, Côte de la Rue Naniot, som ble lagt til ruten før årets utgave. Tross en beskjeden distanse på kun 600 meter viste den seg altså å bli svært avgjørende for utfallet i rittets 102. utgave. 

Dagens Liège-Bastogne-Liège ble preget av ufyselige og skiftende værforhold gjennom samtlige 248 kilometer. Svært mange forfrosne ryttere stod av underveis, mens de som holdt ut hele veien var pakket inn i mange lag med klær.

Movistar og Etixx-Quickstep tok begge mye ansvar underveis, men da det hele skulle avgjøres hadde verken Alejandro Valverde, Daniel Martin eller Julian Alaphilippe noe krutt igjen. Til slutt endte begge de toneangivende lagene uten en eneste rytter i topp 10, med den store forhåndsfavoritten Valverde på en skuffende 16. plass. 

En som ikke skuffet var imidlertid Lars Petter Nordhaug. Nordmannen kjørte et knallsterkt ritt, og var aktivt med i finalen. Til slutt ble han belønnet med seier til lagkameraten Poels og en sterk 19. plass på egne vegne. Nøtterøy-mannen var naturligvis svært fornøyd da han ble intervjuet av TV2 rett etter målgang.

-  Det er helt fantastisk med seier til laget. Vi kjørte bra som lag hele dagen, og jeg hadde gode bein. Vi kjørte egentlig for Kwiatkowski, men Wout Poels var en beskyttet rytter. På slutten var det jeg og Wout som hadde de beste beina, det var godt å være med i fronten igjen.

Vegard Stake Laengen markerte seg også flott ved å sitte store deler av dagen i brudd for sitt IAM-lag. Til slutt ble det imidlertid tungt for nordmannen, som likevel fullførte det knalltøffe rittet på en 129. plass. De to øvrige nordmennene på startstreken, Odd Christian Eiking og Sindre Skjøstad Lunke gjorde også en sterk innsats ved å fullføre rittet på henholdsvis 72. og 139. plass. 

Resultater 

Liege-Bastogne-Liege topp 10

1 Wouter Poels (Ned) Team Sky 06:24:29
2 Michael Albasini (Swi) Orica-GreenEdge 
3 Rui Costa (Por) Lampre - Merida 
4 Samuel Sanchez (Spa) BMC Racing Team 00:00:04
5 Ilnur Zakarin (Rus) Team Katusha 00:00:09
6 Roman Kreuziger (Cze) Tinkoff Team 00:00:12
7 Joaquin Rodriguez (Spa) Team Katusha 
8 Bauke Mollema (Ned) Trek-Segafredo 
9 Diego Rosa (Ita) Astana Pro Team 
10 Tanel Kangert (Est) Astana Pro Team

Publisert 24. april 2016 kl 18.07
Sist oppdatert 24. april 2016 kl 18.07
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen