Nordhaug kjempet om seieren i Liège-Bastogne-Liège

Alejandro Valverde tok sin tredje seier i Liège-Bastogne-Liège, men Lars Petter Nordhaug kjempet om seieren lenge.

Sist oppdatert: 26. april 2015 kl 19.01
DEN TREDJE: Alejandro Valverde tok sin tredje Liège-Bastogne-Liège-seier. Foto: Cor Vos
DEN TREDJE: Alejandro Valverde tok sin tredje Liège-Bastogne-Liège-seier. Foto: Cor Vos
Lesetid: 2 minutter

Årets siste vårklassiker ble avviklet i Belgia i dag, da årets fjerde monument, Liège-Bastogne-Liège gikk av stabelen.

Det var på forhånd store forhåpninger til vår eneste mann i rittet, Lars Petter Nordhaug, og nordmannen innfridde godt.

Som vanlig gikk det tidlig et brudd avgårde, som fikk gå et stykke opp i veien, men som seg hør og bør etterhvert ble hentet og scenen var kostet klar for favorittene. Dessverre skulle en stor velt ødelegge for flere av favorittene, da en stor velt gikk like for Côte de La Redoute.

I velten gikk både Dan Martin og Simon Gerrans ned, og rittet var dermed ødelagt for de. Gerrans var uheldig da han noen minutter senere veltet for andre gang. Verst så velten til å gå utover Nicholas Roche, som ble liggende lenge i grøften med vondt i skulderen.

Opp Côte de Saint-Nicholas, 6,8 kilometer før mål, ble det kjørt hardt og ledergruppen ble sprengt godt utover, blant annet Michal Kwiatkowski (Etixx) og Vincenzo Nibali (Astana) ble hektet av. Over toppen og innover mot målgang i Ans samlet det seg og en gruppe på 10-15 mann som kom samlet inn i den siste, seige knekkeren opp til målstrekket i Ans. Her satt Lars Petter Nordhaug, som kjørte en litt mer kynisk stil enn han pleier, så det ble ingen heroiske forsøk fra Nøtterøy-gutten.

Opp den siste bakken var Daniel Moreno (Katusha) den første som lettet på rumpen og fikk seg en god luke, men Alejandro Valverde tettet luken med resten av gruppen på slep. Over toppen ble det dessverre for tungt for Nordhaug, som måtte slippe.

I spurten var det ingen som klarte å utmanøvrere spanske Alejandro Valverde (Movistar), som kunne juble for karrierens tredje seier i Liège-Bastogne-Liège og sin andre seier denne uken, etter triumfen i Flèche Wallonne. Like bak fulgte franske Julien Alaphilippe (Etixx), som også ble nummer to i Flèche Wallonne. Imponerende av ungutten, som bare er 22 år gammel. Joaquim Rodriguez (Katusha) tok tredjeplassen.

Lars Petter Nordhaug kjørte noen sekunder senere inn til en imponerende 12. plass, karrierens beste prestasjon i klassikeren.

Resultater:
1. Alejandro Valverde (Movistar)
2. Julian Alaphilippe (Etixx)
3. Joaquim Rodriguez (Katusha)
4. Rui Costa (Lampre-Merida)
5. Roman Kreuziger (Tinkoff-Saxo)
6. Romain Bardet (AG2R)
7. Sergio Henao (Team Sky)
8. Domenico Pozzovivo (AG2R)
9. Jakob Fuglsang (Astana)
10. Daniel Moreno (Katusha)
...
12. Lars Petter Nordhaug (Team Sky) 

Publisert 26. april 2015 kl 19.01
Sist oppdatert 26. april 2015 kl 19.01
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen