Endelig lykkes Jakob Fuglsang - vant Liège-Bastogne-Liège

Danskene fikk sin første monumentseier på 22 år, da Jakob Fuglsang syklet alene inn til seier i Liège-Bastogne-Liège.

Sist oppdatert 28. april 2019 kl 17.57
ENDELIG FØRST: Jakob Fuglsang har stått på podiet i flere klassikere denne sesongen, men aldri vært først, det gjorde han noe med i dag. Foto: Cor Vos.
ENDELIG FØRST: Jakob Fuglsang har stått på podiet i flere klassikere denne sesongen, men aldri vært først, det gjorde han noe med i dag. Foto: Cor Vos.

Jakob Fuglsang triumferte i årets Liegè-Bastogne-Liegè etter å avgjort rittet med et råsterkt angrep i Côte de la Roche aux Faucons, rittets siste bakke. 

Derfra og inn holdt Astana-rytteren ledelsen, til tross for et skummelt øyeblikk da han nesten gikk i bakken fire kilometer før mål. 

Dermed fikk 33-åringen endelig sin seier i årets Ardennerklassikere, etter flere sure nederlag for Julien Alaphilippe denne våren. Seieren var danskens første i et monument, og den første danske monumentseieren siden 1997, da Rolf Sørensen triumferte i Flandern Rundt.

Nærmest fulgte italienske Davide Formolo, som sammen med Michael Woods var de siste som måtte slippe Fuglsang. Bora-hansgrohe rytteren tok opp jakten på dansken alene og holdt unna for en forfølgergruppe på syv mann. 

I vår forhåndssak advarte vi om den kollektive styrken til Bora-Hansgrohe, og i gruppen som spurtet om tredjeplassen var Formolos lagkamerat Maximilian Schachmann raskest i spurten. Dermed fikk Bora-gjengen to mann på podiet, selv i Peter Sagans fravær. 

Odd Christian Eiking viste stigende form, men fikk ikke helt fullklaff og endte på en 37. plass, tre minutter og 34 sekunder bak seierherren Fuglsang. 

Resultater:

1

Jakob Fuglsang (Den) Astana Pro Team

6:37:37

 

2

Davide Formolo (Ita) Bora-Hansgrohe

0:00:27

 

3

Maximilian Schachmann (Ger) Bora-Hansgrohe

0:00:57

 

4

Adam Yates (GBr) Mitchelton-Scott

 

 

5

Michael Woods (Can) EF Education First

 

 

6

David Gaudu (Fra) Groupama-FDJ

 

 

7

Mikel Landa (Spa) Movistar Team

 

 

8

Vincenzo Nibali (Ita) Bahrain-Merida

0:01:00

 

9

Dylan Teuns (Bel) Bahrain-Merida

0:01:05

 

10

Wout Poels (Ned) Team Sky

0:01:26

 

Publisert 28. april 2019 kl 17.57
Sist oppdatert 28. april 2019 kl 17.57
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen