Arctic Race of Norway

Arctic Race of Norway er verdens nordligste etapperitt og har etapper i den slående, nordnorske naturen, som rittet etter hvert har blitt kjent for. Rittet sendes på TV verden over og de beste norske syklistene og lagene stiller til start.

I 2022 ble det en unik utgave av Arctic Race of Norway. For første gang går alle etappene under polarsirkelen, og to av etappene gikk i Trøndelag. Den siste hadde start og mål i Trondheim.

Det var til slutt Andreas Leknessund som stakk av med seieren i rittet. I 2023 er rittet tilbake i Finnmark, hvor alle fire etappene går.

Siden den første utgaven i 2013 har rittet fått mye internasjonal oppmerksomhet. Tour de France-arrangør ASO arrangerer rittet som sendes over hele verden, og både ryttere og fans har latt seg begeistre av de flotte omgivelsene rittet går i.

Thor Hushovd er er ambassadør for rittet som har fått solid status både hos UCI og sykkelpublikummet.

annonse
Når går Arctic Race of Norway i 2023?

I 2023 går rittet fra 17. til 20. august. Det er fire etapper og alle går i Finnmark. Rittet avsluttes på Nordkapplatået.

Hvor mange norske ryttere har vunnet Arctic Race of Norway?

Det er to norske ryttere som har vunnet Arctic Race of Norway. Thor Hushovd, som nå er ambassadør for rittet, vant den første utgaven i 2013, mens Andreas Leknessund vant den forrige utgaven i 2022.

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen