Alexander Kristoff i gul ledertrøye i Arctic Race

Alexander Kristoff spurtet inn til nok en andreplass i Arctic Race of Norway. Det gav han plass i den gule ledertrøya.

Sist oppdatert 6. august 2021 kl 17.04
OPP-OG NEDTUR: Alexander Kristoff tapte etappen, men kjørte seg inn den gule ledertrøya for en dag. Foto: ASO.
OPP-OG NEDTUR: Alexander Kristoff tapte etappen, men kjørte seg inn den gule ledertrøya for en dag. Foto: ASO.

Det var estiske Alexander Laas som vant den andre etappen i Arctic Race of Norway 2021.

Den seieren var ekstra sur, for det var Alexander Kristoff, som for anledningen sykler for det norske landslaget, som så ut til endelig å sikre seg en spurtseier.

Men på de siste centimeterne var innslaget til Laas langt bedre, og han snek seg de nødvendige centimeterne foran Kristoff.

– Jeg kom rundt mannen foran meg, men desverre var det en Bora-mann som kom helt på slutten. Kanskje jeg gikk for tidlig, men jeg følte jeg hadde kontroll, sa Kristoff til TV2 etter målgang.

Men etter litt regningn i sekreteriatet kom den gode nyheten. Kristoff sikret seg nemlig seks bonussekunder i spurten, og var med det oppe på samme tid som gårsdagens vinner og innehaver av den gule trøyen, Markus Hoelgaard.

Kristoff fikk gul trøye ettersom han har bedre resultatplasseringer så langt i Arctic Race, en jobb det viste seg å være vanskelig for Uno-X stanse. Håpet var å få Søren Wærenskjold over mål før Kristoff, men Wærenskjold endte helt nede på 25. plass i spurten.

Markus Hoelgaard får dog en liten trøstepremie, han får sykle i den grønne trøya i morgen, på lån fra Alexander Kristoff.

– Jeg spurter helt til mål, men jeg har slitt litt med høyhastigetsspurter. Jeg håpet jeg kunne ta den i dag, men det ble vanskelig også. Sven (Erik Bystrøm) og Leknessund  (Andreas) gjorde en perfekt jobb, men i dag sto det på meg selv, sier han.

– Det er den største seieren for meg, og selv om det er 1500 kilometer til hjemlandet er det så nærme jeg kommer, humret Laas i seiersintervjuet.

Knallsterk Fredrik Dversnes i bruddet

At det skulle bli spurt i Finland på dagens etappe var som ventet, selv om det var en lengre klatring opp til den finske grensen.

Fra Skibotn gikk det jevnt oppover til campinglandsbyen i mål, med flere bratte noter i bakken, men det var aldri nok til at de mange fremmøtte reinsdyrene fikk se de beste spurterne slite. 

Uno-X hadde den tunge jobben med å forsvare ledertrøyen fra start til mål, og nesten hele laget satt i front gjennom dagen.

fredrik-dversnes
SEIG: Fredrik Dversnes kjørte seg inn i klatretrøya på dagens etappe.

Men det var Team Coops Fredrik Dversnes som utover Kristoff gjorde den beste jobben på norske vegne i dag. Han satt i dagens brudd sammen med blant annet mer kjente Oliver Naesen (AG2R-Citroen).

Team Coop er det eneste kontinentallaget i rittet, og de har vist seg frem i brudd i både går og i dag.

I den siste klatringen opp mot mål var det dog liten tvil om hvem som var sterkest. Dversnes satte etterhvert opp et voldsomt tempo i klatringen, og til slutt kjørte han inn de siste klatrepoengene på toppen av bakken.

Det betyr at han til slutt kjørte seg inn i klatretrøya, og fikk sin velfortjente visitt opp på podiet.

– Det var en hard dag, jeg hadde et mål om å komme meg i brudd, og endte der fra start. Jeg følte meg ikke pigg midtveis og antok de andre var sterkere, og det virket slik underveis. Men det viste seg til slutt at jeg var sterk nok til å klare det til slutt, sa Dversnes.

Publisert 6. august 2021 kl 17.04
Sist oppdatert 6. august 2021 kl 17.04
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen