Samarbeid hever statusen for jentene

Nå får Ladies Tour of Norway og Arctic Race of Norway like mye sendetid på TV2.

Sist oppdatert 10. januar 2018 kl 07.00
INTENST: Oppgjør om seieren på siste etappe av Ladies Tour of Norway i Halden. Foto: Ladies Tour of Norway
INTENST: Oppgjør om seieren på siste etappe av Ladies Tour of Norway i Halden. Foto: Ladies Tour of Norway

Rittlederen i Ladies Tour of Norway er godt fornøyd etter tirsdagens møte med både Arctic Race of Norway og TV2.

– TV2 gir Ladies Tour of Norway akkurat like mye sendetid som Arctic Race of Norway, og begge dekkes i beste sendetid. Slik sett føler jeg at vi er blitt behandlet med respekt fra TV2s side, sier Roy Moberg til Landevei.

KRASJET MED EM
Utgangspunktet for at de to rittene må arrangeres parallelt er at Arctic Race of Norway ikke skal kollidere med EM i sykkel og EM i friidrett, slik det ville om det skulle vært avholdt helga før Ladies Tour of Norway, slik det opprinnelig var planlagt.

Samarbeidet gjør også at Ladies Tour of Norway får tilknytning til Tour de France-arrangøren ASO, og at TV2 må bruke ressurser på å dekke begge rittene.

– TV2 er innstilt på å legge store ressurser i å lage en skikkelig superhelg på sykkel, og begge rittene blir sendt direkte på TV2s hovedkanal. Det vil bli to timer sammenhengende fra hvert ritt, med TV-studio og oppsummeringer i forkant og etterkant fra respektive ritt. Dette betyr stor nasjonal og internasjonal oppmerksomhet og økt interesse også for Ladies Tour, sier Moberg.

LES OGSÅ: Et snev av medvind 

JENTENES BLIR SETT
Moberg var spesielt opptatt av at samkjøringen av de to rittene ikke skulle gå på bekostning av kvinnenes ritt. Det fikk han gehør for, og resultatet har blitt et rittoppsett og sendeplan som begge rittarrangørene er fornøyde med.

– Vi har blitt enige om en kjøreplan både med hensyn til etapper, målgang og sendeskjema som passer oss i Ladies Tour veldig bra. I praksis betyr det at vi har målgang på kveldstid på fredag, samt noe tidligere målgang enn opprinnelig planlagt på lørdag og søndag. Arctic Race vil tilpasse seg vår kjøreplan slik at begge rittene kan sendes direkte på TV2 sammenhengende, sier Moberg.

LES OGSÅ: Slik gikk Ladies Tour of Norway 2017 

Moberg ser også positive effekter av samkjøringen på sikt, blant annet fordi medarrangørene av Arctic Race of Norway, franske ASO (Amaury Sport Organisation) kan bli en viktig medspiller. ASO er verdens største sykkelorganisasjon og eier blant annet Tour de France, Paris-Nice, Paris-Roubaix og Rally Dakar. Arctic Race arrangeres for sjette gang i år, og rittet har fra starten av vært en gigantisk folkefest som har involvert store deler av Nord-Norge.

– Arctic Race of Norway har et merkenavn og en anerkjennelse som vi også får nye godt av med denne avtalen i form av nye sendeflater og tilgang til nye markeder og nye målgrupper både i år og i framtida, sier Moberg.

LADIES TOUR OF NORWAY 2018

  • Hva: UCI World Tour etapperitt for kvinner over tre dager

  • Dato og sted: 16.-19. august med base i Halden

  • Rittprogram: Åpner med kveldsritt fredag 16. august, deretter fellesstart lørdag og søndag

  • TV-sendes på TV2 hovedkanalen

  • Hjemmeside: www.lton.no

Publisert 10. januar 2018 kl 07.00
Sist oppdatert 10. januar 2018 kl 07.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen