Odd Christian Eiking vant tredje etappe i Arctic Race of Norway

Bergenseren var sterkest opp de krevende bakkene til Storheia i Hadsel, og vant den tredje etappen i Arctic Race of Norway 2019.

Sist oppdatert: 17. august 2019 kl 23.37
ETAPPESEIER: Odd Christian Eiking vant tredje etappe av Arctic Race of Norway. Foto: ARN/Pauline Ballet
ETAPPESEIER: Odd Christian Eiking vant tredje etappe av Arctic Race of Norway. Foto: ARN/Pauline Ballet
Lesetid: 2 minutter

Odd Christian Eiking (Wanty-Gobert) var vant den tredje etappen av Arctic Race of Norway. 

– Denne seieren smakte så utrolig godt. Jeg hadde håpet jeg skulle kunne kjempe om seieren her, men det var likevel litt overraskende at jeg klarte det når man ser på de store navnene som er med, sier 24-åringen etter seieren.

Med 11.8 prosent gjennomsnittlig stigning de siste 3.8 kilometerne ble det etter hvert store avstander mellom de beste klatrerne og resten. 

Sammenlagtlederen etter det to første etappene, nederlenderen Mathieu van der Poel (Corendon-Circus), prøvde å henge med i starten av den avsluttende stigningen, men måtte slippe og kom i mål som nummer 23. 

– Dette har blitt en perle
Selv om Eikings ambisjon om sammenlagtseier ble lagt i grus allerede på den første etappen, men nyter han likevel UCI-rittet i Nord-Norge, og roser alle de som har stått på for å gjøre det mulig å arrangere sykkelritt på Storheia. 

– Jeg tenkte da jeg syklet opp her at det er gjort en god jobb med å få dette til. Det har blitt en perle, og jeg håper det blir arrangert mange sykkelritt her i fremtiden, sier Eiking.

– Jeg burde gått hardere ut
Warren Barguil (Arkea-Samsic), som ble nummer 10 i årets Tour de France, kom inn som nummer to, fem sekunder bak Eiking. Barguil vant klatretrøya i Tour de France i 2017, men feilberegnet kreftene i bakkene opp mot mål. 

– Stigningen var vanskelig, men jeg trodde den var lengre. Hadde jeg kjent bakken bedre, ville jeg gått hardere ut, sier han. 

Barguil ser nå muligheten til å vinne Arctic Race of Norway.

– I morgen vil jeg prøve å beholde ledertrøya. Jeg liker profilen på etappen inn til Narvik med flere runder på slutten, sa Barguil etter målgang.

Topp 3 Arctic Race of Norway 3. Etappe, 176.5km
1. Odd Christian Eiking (Wanty-Gobert), Norge, 4:07:37
2. Warren Barguil (Arkea-Samsic), Frankrike, +0:13
3. Alexey Lutsenko (Astana Pro Team), Kazakhstan, +0:17

Fullstendige resultater

Søndag avgjøres Arctic Race of Norway 2019 på fjerde etappe som starter i Lødingen og avsluttes i Narvik. Den er på 165 kilometer. 

Like før proffrittet arrangeres juniorenes internasjonale konkurranse Morgendagens Helter-rittet, med 58.8 kilometer fellesstart for jenter og 91 kilometer fellesstart for gutter.

FAKTA: Arctic Race of Norway

  • UCI etapperitt i Europatouren, kategori 2.HC, som er det nest høyeste nivået for et internasjonalt sykkelritt 

  • Arrangeres hvert år i ulike deler av Nord-Norge

  • Arrangert første i august 2013, da med UCI kategori 2.1. 

  • Ideen om Arctic Race of Norway –– ble unnfanget på øya Andørja i Ibestad kommune, øya som hvert år avholder det lokale arrangementet Tour de Andørja. 

  • Mer informasjon: https://www.arctic-race-of-norway.com/no/

Publisert 17. august 2019 kl 23.37
Sist oppdatert 17. august 2019 kl 23.37
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen