Philipp Walsleben vant den siste etappen av Arctic Race of Norway

Bruddet holdt unna for feltet, og det ble en nervepirrende kamp om etappeseieren. Det ble det også i kampen om sammendraget.

Sist oppdatert 8. august 2021 kl 18.03
NÆR SAMMENLAGTSEIER: Odd Christian Eiking var bare to sekunder unna sammenlagtseier i Arctic Race of Norway. Foto: Cor Vos
NÆR SAMMENLAGTSEIER: Odd Christian Eiking var bare to sekunder unna sammenlagtseier i Arctic Race of Norway. Foto: Cor Vos

Avslutningen på den siste etappen av Arctic Race of Norway 2021 ble svært hektisk. Et brudd på fem ryttere presset feltet hardt, mens det ble flere angrep på Ben Hermans (Israel StartUp-Nation) i feltet.

En rundløype i Harstad avsluttet etappen, og rytterne skulle tre ganger opp Novokollen (to kilometer à 5,5 prosent), hvor det meste av actionen kom. På den siste runden var feltet nær, og et angrep fra Andreas Leknessund (Norge) sørget for å hente mye tid.

Over toppen gikk Niki Terpstra (TotalEnergies) og Philipp Walsleben (Alpecin-Fenix) løs fra det som var igjen av bruddet, og duoen hadde 20 sekunder tilbake til feltet over toppen.

Men de to holdt unna, og gikk sammen inn på oppløpet, hvor det steg kraftig opp mot mål. Med 250 meter til mål gikk Terpstra til, og åpnet opp en liten luke, men på de siste 100 meterne kom Walsleben tilbake.

Tyskeren passerte konkurrenten og kunne juble for karrieren og årets andre seier, i det som er 33-åringens siste sesong som profesjonell sykkelrytter.

Eiking nær sammenlagtseier

Det var svært jevnt i sammendraget foran etappen til Harstad. Ben Hermans ledet altså rittet, men hadde bare fire og seks sekunder tilbake til henholdsvis Odd Christian Eiking (Intermarché - Wanty-Gobert) og Victor Lafay (Cofidis).

Inne på den siste runden måtte Hermans være aktiv for å ikke slippe av gårde noen som lå på skuddhold.

Belgieren og Israel Start-Up Nation lykkes med å holde feltet samlet, og inn på den siste kilometeren tok Intermarché - Wanty-Gobert ansvar, for å prøve å gjøre noe med Eiking på oppløpet.

Da askøyværingen gikk til var det ingen som maktet å følge, men han lykkes ikke med å åpne opp stor nok luke, og kom inn to sekunder før Hermans.

På de siste 50 meterne nærmet han seg også Alexandre Delettre (Delko), som lå i det opprinnelige bruddet, men 26-åringen maktet akkurat ikke å komme forbi ham, og gikk dermed glipp av fire bonussekunder, som ville sikret ham sammenlagtseieren.

Dermed er det Ben Hermans som er vinneren av Arctic Race of Norway 2021.

Publisert 8. august 2021 kl 18.03
Sist oppdatert 8. august 2021 kl 18.03
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen