Etter to vellykkede gjennomføringer har Arctic Race of Norway blitt oppgradert til kategori HC av det Internasjonale sykkelforbundet (UCI). Med denne avgjørelsen har rittet funnet sin offisielle plass blant verdens større sykkelritt, melder arrangøren, som er stolte av rittets nye status. 

To år med suksess
I 2013 gikk rittet blant annet gjennom Lofoten og Vesterålen, mens 2014-utgaven inneholdt en historisk erobring av Nordkapp.

Annonse

Rittet nord for Polarsirkelen har med dette allerede tatt spektakulære steg inn i sykkelverdenen, og kombinasjonen av vakkert arktisk landskap, bred internasjonal mediedekning og unik norsk entusiasme blant publikum, har gjort arrangementet til mye mer enn bare et sykkelritt, sier Morten Broks, som er presseansvarlig for Arctic Race of Norway.

Positiv utvikling
Utviklingen av Arctic Race of Norway har vært positiv på flere ulike områder. Dette gjelder ikke minst sportslig, med ni Tour de France-lag på startstreken i 2014 sammenlignet med sju i 2013, deriblant norske sykkelstjerner som Thor Hushovd, Alexander Kristoff og Lars Petter Nordhaug, samt noen av verdens beste internasjonale syklister, som Marcel Kittel.

På mediesiden gikk TV-sendinger fra rittet til 180 land i 2014, TV2 hadde en økning i antall seere på 50 prosent sammenliknet med 2013, og ARN blitt det åttende største sykkelrittet i verden på sosiale medier, forteller Broks.

– 160.000 tilskuere fulgte rittet langs ruta i 2014, et tall som overstiger antall innbyggere som bor i områdene berørt av traséen, legger han til.

Både takknemlig og inspirert
– Nord-Norge og norsk sykkelsport er veldig takknemlige for denne avgjørelsen. Oppgraderingen inspirerer oss til å utvikle arrangementet enda mer og det vil ha en god effekt for hele Norges land, mye takket være videre bruk av den omforente merkevaren Visit Norway, uttaler Knut-Eirik Dybdal, som er direktør i Arctic Race of Norway AS.

Claude Rach, rittdirektør i ARN fra Amaury Sport Organisation (ASO), har også positive ting å si om framtida til Arctic Race of Norway.

– Oppgraderingen viser at rittets potensial er blitt anerkjent. Dette rittet har en sterk identitet som gjør at det skiller seg ut blant verdens profesjonelle sykkelritt. Dessuten føler alle samarbeidspartnere seg som den del av rittet og vi har et felles mål om å etablere ARN som et unikt arrangement i Norge og vel plassert på den internasjonale sykkelkalenderen.

Forbereder år III
Arrangørene er nå i full gang med forberedelsene til tredje utgave av Arctic Race of Norway, som går av stabelen 13.-16. august 2015. Og kategorien for rittet i år III er altså Hors Classe, eller HC.