Arctic Race of Norway utsettes til 2021

Arctic Race of Norway følger myndighetenes retningslinjer og flytter arrangementet til 2021. Da vil det bli gjennomført med samme løypekart som var planlagt for årets ritt.

Sist oppdatert: 30. april 2020 kl 13.16
Uno-X sykler arctic race of Norway
MÅ VENTE TIL NESTE ÅR: Uno-X må vente en sesong til før de igjen får vist seg frem i et norsk proffritt. Foto: Cor Vos.
Lesetid: 2 minutter

Arrangøren av Arctic Race of Norway har bestemt seg for at 2020-utgaven avlyses, og flytter årets løypetrasé frem til 2021.

Beslutningen handler i stor grad om at de simpelthen ikke ønsker å arrangere et sykkelritt uten tilskuere.

Lørdag 25. april forlenget regjeringen forbudet mot store arrangementer med over 500 deltagere, frem til 1. september. 

Arctic Race of Norway skulle startet i Tromsø 6. august og avsluttes i Harstad 9. august. På bakgrunn av myndighetenes retningslinjer har Arctic Race of Norway bestemt seg for å flytte sykkelrittet til neste år. 

Nyheten kommer kort tid etter at arrangøren av Flandern rundt har bestemt seg for å flytte rittet til 18. august.

laksetrøya i arctic race of norway
INGEN GLADLAKS I 2020: Steven Cummings poserer i laksetrøya, men i år stikker ingen av med premien på 500 kg laks. Foto: Cor Vos.

– Med både Tromsø og Harstad som vertsbyer vil Arctic Race of Norway trekke titusener av tilskuere. Disse folkefestene er en viktig del av Arctic Race of Norway. Med en begrensing på 500 deltakere vil det verken være ønskelig eller mulig å gjennomføre arrangementet. Derfor utsetter vi arrangementet til neste år, sier daglig leder Knut-Eirik Dybdal i Arctic Race of Norway. 

Ønsker å skape alternativ aktivitet 

Selv om det ikke blir et profesjonelt sykkelritt i Nord-Norge i 2020, ser Dybdal og Arctic Race of Norway på andre muligheter for å skape positiv aktivitet i landsdelen.  

- Arctic Race of Norway er jo mer enn selve sykkelrittet. Vi har en visjon om å bidra til en positiv utvikling for Nord-Norge, og vi kommer til å gå i dialog med våre partnere og vertskommunene for å se på muligheten for å gjennomføre alternative aktiviteter i tråd med myndighetenes retningslinjer. Hva slags type aktiviteter dette kan bli må vi komme tilbake til, avslutter Dybdal.  

Den internasjonale sykkelkalenderen for 2021 er ikke klar, men Arctic Race of Norway vil sannsynligvis også neste år legges til august, slik det har vært i tidligere år.

Publisert 30. april 2020 kl 13.16
Sist oppdatert 30. april 2020 kl 13.16
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen