SLIK BLIR ARCTIC RACE 2016

Bodø blir sentrum for den Nord-Norske sykkelfesten i år.

Sist oppdatert 6. januar 2016 kl 18.49
SYKKELFEST I NORD: Slike bilder får vi garantert se flere av når verdens beste syklister besøker Nord-Norge i august. Foto: ASO.
SYKKELFEST I NORD: Slike bilder får vi garantert se flere av når verdens beste syklister besøker Nord-Norge i august. Foto: ASO.

11.-14. August er det nok en gang klart for sykkelfest i Nord-Norge når den fjerde utgaven av Arctic Race of Norway går av stabelen.

Årets ritt begynner med en mellomhard etappe fra Fauske til Rognan, hvor man blant annet svinger innom Bodø og tar en runde i samme løype som årets NM-fellesstart skal avholdes i. Der finner man den første av tre kategoriserte stigninger på den 176 kilometer lange etappen. I tillegg kommer bakkene Kvikstadheia og Ljøsenhammeren mot slutten, hvilket gjør at mange av spurterne kan være kjørt av før finalen i Rognan.

Den andre etappen tar rytterne fra Mo i Rana til Sandnessjøen, hvor vindforholdene ute ved kysten fort kan spille noen og enhver et puss. Likevel er det ventet at den 198 kilometerne vil ende i en massespurt, om enn fra en noe redusert gruppe. På de lokale rundene i målbyen skal rytterne nemlig over Kleivskaret, som stiger åtte prosent i 500 meter.  

Mange er nok glade for den relativt lettkjørte andreetappen, for dagen etter venter kongeetappen i årets Arctic Race. Etappen, som starter i Nesna, er den korteste i årets ritt med bare 160 kilometer, men avsluttes med den knalltøffe stigningen opp til Korgfjellet, som med sine 8,9 kilometer med 6,3% i snitt er den tøffeste klatringen i rittets historie. Før målbakken har rytterne allerede vært over tre kategoriserte stigninger, så dette vil definitivt bli en dag som skiller klinten fra hveten. 

Rittets siste etappe starter på polarsirkelen i Rana kommune, før rytterne setter kursen nordover mot Bodø. Her møter de flere av de samme klatringene som på første etappen, men denne gangen kommer de såpass langt fra målstreken at det hele bør ende med en massespurt etter et par lokale runder i Bodø sentrum. Bodø feirer i år sitt 200års-jubileum som by, og vies av den grunn stor oppmerksomhet fra arrangøren. I tillegg til avslutningsetappen og en visitt på den første dagen skal også lagpresentasjonen i forkant av rittet avholdes i Nordlands største by. 

Arctic Race of Norway 2016
Etappe 1. Fauske – Rognan 176 km

Etappe 2. Mo i Rana – Sandnessjøen 198 km

Etappe 3. Nesna – Korgfjellet 160 km

Etappe 4. Polarsirkelen (Rana) – Bodø 193 km

Les også: Arctic race 2017

Les også: Lillehammer- Oslo 2016

Les også: De siste nyhetene om landeveissykling

Publisert 6. januar 2016 kl 18.49
Sist oppdatert 6. januar 2016 kl 18.49
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen