Markus Hoelgaard vant første etappe i Arctic Race of Norway

Markus Hoelgaard fortsatte der han slapp i Arctic Race of Norway: Med seier.

Sist oppdatert 5. august 2021 kl 18.13

Markus Hoelgaard har vært i fantomform i hele 2021, og med seier på den første etappen av årets Arctic Race of Norway.

Aldri så rart det høres ut - med det har han vunnet to etapper på rad i rittet.

Ettersom fjorårsetappen av rittet ble avlyst på grunn av pandemien, er seieren han hadde på den siste etappen i 2019-utgaven forrige gang noen vant rittet.

Hoelgaard, som er ryktet til Trek-Segafredo fra 2021, jublet kraftig over mål, og pekte opp mot himmelen. I seiersintervjuet med TV2 forklarte han hvorfor:

– Denne seieren er ekstra spesiell, morfar gikk bort i helgen begravelse for han i dag. Jeg hadde veldig lyst å vinne, han hadde vært veldig stolt av meg i dag.

Dagens etappe var nærmest identisk med etappen der Hushovd avsluttet sin karriere på norsk jord i 2014. Rytterne syklet rundt Kvaløya motsatt vei av 2014-etappen av Arctic Race, ellers var etappen lik.

På de avsluttende rundene i Tromsø sentrum syklet rytterne tre ganger opp Prestvatnet-bakken, før en teknisk utforkjøring ga muligheter for offensiv kjøring før mål. Det var det flere ryttere som hadde planer om å utnytte.

Odd Christian Eiking angrep siste gang opp Prestvatnet med Warren Barguil på hjul, og med han fulgte flere nordmenn - blant annet Andreas Leknessund og Markus Hoelgaard.

På toppen var det helt klart at angrepet til Eiking var like mye for syns skyld som for seier, for på toppen virket han uinteressert i å sykle videre.

I stedet gjorde Hoelgaard akkurat det han hadde tenkt til:

– Planen var å være kald i bakken og gå over toppen. Det var akkurat som planlagt, jeg håpet å gå og fikk med Andreas (Leknessund, Norske landslaget). Men han tok den første svingen dårlig, og da tenkte jeg at jeg fikk risikere litt utfor. Da fikk jeg luken jeg trengte, sier han. 

I kaoset som fulgte bak Hoelgaard ble det aldri noen ordentlig organisert jakt den siste kilometeren. Alexander Kristoff måtte gjøre grovjobben selv, som resulterte i at han tok nok en seier i et hovedfelt.

Hoelgaard var det ingen som kunne gjøre noe med.

– Jeg kom hit med mål om å vinne en etappe, og visste den første etappen passet best. Jeg hadde troa, men å gjøre det er helt utrolig. Jeg unnet han (Leknessund) å vinne på hjemmebane, men jeg vil vinne selv også, sier han.

– Går du for sammendraget nå?

– Jeg går for sammenlagten nå.

Publisert 5. august 2021 kl 18.13
Sist oppdatert 5. august 2021 kl 18.13
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen