/ Sykler

DET RÅESTE JEG HAR OPPLEVD

Ola Jorde er mellomfornøyd med eget ritt, men nøt stemningen på VMs siste dag.

Sist oppdatert 31. januar 2016 kl 23.19
GODKJENT VM-DEBUT: Ola Jorde var middels fornøyd med 48.plassen i VM. Foto: Lydia Van de Meerssche.
GODKJENT VM-DEBUT: Ola Jorde var middels fornøyd med 48.plassen i VM. Foto: Lydia Van de Meerssche.

Ola Jorde hadde ikke en optimal dag på sykkelen, men kom fra VM-debuten i sykkelkross med å fullføre U-23 rittet på en respektabel 48.plass. Som med Håkon Lunder Aalrust i går ble også 21-åringen plaget av flere tekniske uhell underveis.

- Jeg gjorde mitt beste i dag, men jeg hadde rett og slett ikke helt dagen. Hverken bein eller kropp var helt i hundre og da blir det seigt. Jeg bomma litt på starten og etter et par svinger kom det en kar og kjørte inn i bakhjulet mitt så eikene sprutet. Dermed ble det en halv runde mens bakhjulet såvidt gikk rundt. Etter at jeg fikk ny sykkel begynte jeg å plukke ryttere, før jeg fikk en ny fyr inn i bakgiret mitt. Det var liksom en sånn dag i dag. Til slutt kom jeg meg over på den tredje og siste sykkelen min, som heldigvis holdt helt til mål. 

LES OGSÅ: Gjørmebadet 

Farten i U23-klassen var skyhøy under dagens ritt, og selv om Ola har konkurrert mot de aller fleste rytterne tidligere er han klar på at VM er noe annet enn verdenscup. 

- På forhånd har folk snakket om at VM er et skikkelig nervøst ritt, og det fikk de jammen meg rett. Alle er supertent og gir fem prosent ekstra, og da blir det mye velt og kork rundt hele løypa. På den første runden var det seriøst velt i hver eneste sving, det var helt utrolig. 

LES OGSÅ: Gull til Van Aert

Selv om dagens ritt kunne ha gått bedre er Ola klar på at det var en stor opplevelse å delta i VM foran 50 000 tilskuere i sykkelkrossens hjemland. 

- Stemningen rundt løypa var helt vanvittig allerede da vi kjørte klokken 11. Da eliteklassen kjørte senere på dagen var det et helt sinnsykt trøkk, ikke minst når Sven Nys var oppe i teten. Hele publikum var helt ekstatiske, å få oppleve det fra stadion må være det råeste jeg har opplevd. 

Nå venter noen rolige uker hjemme for Ola, før oppbygningen til landeveissesongen starter for fullt. 

- Kroppen har virkelig fått kjørt seg i det siste, så nå blir det en rolig periode med langrenn og andre ting før jeg begynner på landeveisoppkjøringen. Jeg har definitivt blitt mye bedre på sykkelen og løftet kapasiteten kraftig, så jeg gleder meg til å konkurrere på landeveien igjen også. 

Fokuset på landeveien må trolig dele oppmerksomhet med sykkelkross i årene fremover, for vinterens eventyr har definitivt gjort Ola lysten på mer kross i fremtiden.

- Jeg skal banke på videre med kross de neste årene. Forhåpentligvis kan vi få til enda flere utenlandsturer, også litt tidligere på sesongen enn hva vi gjorde denne vinteren. Jeg har lært utrolig mye om trening og hvordan man skal kjøre sykkelkross, så nå skal jeg hjem å skrive ned alt jeg har lært før jeg glemmer det. Forhåpentligvis kan vi som har vært ute og kjørt en del internasjonalt løftet nivået på konkurransene her hjemme også. Før neste sesong kommer jeg i alle fall til å ta frem krossykkelen litt tidligere, samt holde løpebeina i gang. 

Det store samtaleemnet i Heusden-Zolder de siste dagene har vært 19-årige Femke van den Driessche, som ble avslørt med motor i ramma under kvinnenes U23-ritt lørdag. Ola er imidlertid ikke redd for at dette er noe som har vært utbredt blant hans konkurrenter.

- Jeg er ganske sikker på at dette er et engangstilfelle, det er nok ikke noe mange driver med for å si det sånn. Etter hva jeg har hørt har faren hennes tidligere vært utestengt for EPO, mens broren hennes er det nå, så det virker jo ikke akkurat som en familie med alt på stell. Før rittet i dag ble faktisk syklene våre skannet, så hvis det hadde vært mange som drev med det hadde de fort blitt oppdaget. 

Publisert 31. januar 2016 kl 23.19
Sist oppdatert 31. januar 2016 kl 23.19
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen