/ VM

GJØRMEBADET

Tiril Hole Mohr trynet seg til 37. plass og tid i TV-ruta under kross-VM i Belgia lørdag.

Sist oppdatert 30. januar 2016 kl 22.06
TV-STJERNE: Tiril Hole Mohr tryna under VM i kross, med flere millioner TV-tilskuere. Foto: Tom Prenen
TV-STJERNE: Tiril Hole Mohr tryna under VM i kross, med flere millioner TV-tilskuere. Foto: Tom Prenen

Gjørme, 5 plussgrader og striregn gjorde at løypa opplevdes som en helt annen enn den de bokstavlig talt tørrtrente i på fredag.

– Jeg hadde ikke følelse i føttene eller fingrene, og bremsene streiket etter første runden. Det var ingen fordel med skivebremser i dag. De som vant hadde gamle canti-bremser, sier hun, og forteller at rittet var langt mer kaotisk enn det hun hadde forventet.

– Det ble mye styr i starten med maks fart fra første tråkk og med den gjørmen så var det noen som falt i første sving, og da må de som er bak av sykkelen, sier Morh, som startet omtrent midt i feltet.

Men det var ikke bare de foran i løypa som tryna. Tiril Mohr mistet minst fem plasser etter at hun smakte på underlaget omtrent halvveis i løpet.

– Fallet mitt kom selvfølgelig på TV og er sett av et par millioner, forteller Mohr. Jeg skjønte at enten gikk jeg rett i gjerdet, eller så måtte jeg prøve å svinge, så jeg prøvde å svinge. Men plutselig var sykkelen borte under meg, sier Mohr, som måtte innom legeteltet etter rittet.

Fullstendige resultater

GOD ERFARING
21-åringen fra Bryne CK tror ikke hun har brukket noe, men ribbeina er definitivt ikke helt i form etter det brutale møtet med underlaget midtveis i løpet, og krasjen kostet henne noen plasser på resultatlista. Men Mohr sturer ikke over slikt.

– VM var en god erfaring, og jeg har jo fått veldig lyst til å satse på dette, sier hun, og legger til at støtteapparat og landslaget var en kjempeopptur.

– Det var en veldig fin gjeng å være sammen med, og vi bodde jo sammen med alle de beste i verden. Da vi var ute på en hardøkt på onsdag syklet vi plutselig sammen med verdensmesteren i seniorklassen, sier Morh.

Innføring i krosskultur: SYKKELKROSS I SANDKASSA

Men selv om Mohr har trent i løypene hele uka fram mot VM, var hun overhode ikke klar for det som ventet.

– Det var en helt annen løype enn den vi trente i. I går, da det var tørt og fint, brukte jeg 12 minutter på en veldig rolig runde. I dag brukte jeg litt over 10 minutter på en runde i konkurransefart, forteller Mohr.

VIL HA MER
– Det er høyt nivå i U23-klassen. De beste i klassen her er blant de sju beste i senior også, og det var flere ryttere på startstreken i U23 kvinner enn i senior kvinner, sier Mohr.

– Jeg er egentlig fornøyd med løpet. Jeg har fått god mesterskapserfaring, jeg har lært mer om det å takle nerver og alt det som er rundt når det er VM, og nå vet jeg hva jeg må jobbe med. Jeg har mye jeg kan forbedre, sier Mohr, og ramser opp styrke, mer punsj, bakkeløp og teknikk.

– Jeg må egentlig jobbe med alt som er viktig for kross, sier hun.

Les også: ILDDÅP MED MERSMAK

Publisert 30. januar 2016 kl 22.06
Sist oppdatert 30. januar 2016 kl 22.06
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen