/ VM

VM SPOLERT I FØRSTE SVING

Håkon Lunder Aalrust hadde maks uflaks i dagens VM-ritt.

Sist oppdatert 30. januar 2016 kl 23.37
UHELDIG: Håkon Aalrust fikk sitt VM-ritt ødelagt allerede på den første runden. Foto: Henrik Alpers.
UHELDIG: Håkon Aalrust fikk sitt VM-ritt ødelagt allerede på den første runden. Foto: Henrik Alpers.

Etter sterke prestasjoner gjennom hele vinteren, og særlig den siste tiden, var det knyttet store forhåpninger til Håkon Lunder Aalrust i dagens Sykkelkross-VM for juniorer. Unge Aalrust fikk da også en god start, men deretter ble det hele en traurig affære for 18-åringen.

- Jeg fikk en god start, faktisk en av de beste jeg har fått på dette nivået, men i første sving ble det trangt og jeg kom ikke frem. Deretter havnet jeg bak tre velt og masse folk som hektet i hverandre. Etter den første runden var jeg vel rundt 70.plass, med veldig lang vei opp. 

LES OGSÅ: Multitalentet leverte i Nederland

Under krevende forhold i Heusden-Zolder viste Håkon nok en gang hvilket talent han er, ved å kjøre seg opp fra en håpløs posisjon til en 38.plass, i en løype med få forbipasseringsmuligheter. 

- Formen var ganske bra den, kroppen svarte bra underveis. Når jeg havnet bakpå tidlig måtte jeg bare prøve å snu tankene til at jeg skulle gjøre det beste utav det. Jeg kjørte jevnt fort og hentet ryttere og grupper hele veien. At det ble 38. plass i mål er veldig skuffende, fordi jeg vet jeg har så mye mer inne.Å ha uflaks med starten av første runden i VM er kjipt, men jeg prøver å ta lærdom av det og stiller sterkere og smartere til neste års sykkelkrossesong

LES OGSÅ: Gjørmebadet

Dagens skuffelse til tross, Håkon har ikke blitt mindre sugen på å satse på sykkelkross i fremtiden.

- Selv om det ble en skuffelse i dag har sesongen under ett definitivt gitt mersmak, og motivasjon til å satse enda hardere fremover. Når jeg krysset målstreken i dag bestemte jeg meg for å satse enda hardere neste år. Jeg har god tro på at jeg kan klare topp 20 i VM i løpet av to år. 

Søndag skal Håkon bidra for Ola Jorde og Fredrik Haraldseth i pitten, før han returnerer til gamlelandet for en treningsperiode. 

-          Nå venter en kapasitetsperiode hjemme, før jeg drar til Mallorca med NTG 17. februar. Det blir greit å bytte fokus fra kross, men samtidig skulle jeg gjerne avsluttet sesongen bedre. 

Det får ikke Håkon gjort noe med denne helgen, i morgen er det nemlig Ola Jorde og Fredrik Haraldseth som forsvarer de norske fargene.

-         Gutta er selvsagt spente, men det er god stemning i laget. Jeg tror de prøver å ikke tenke så mye på det. Etter mitt løp i dag har jeg prøvd å gi dem noen tips om linjevalg og sånn, men løypen her nede endrer seg utrolig raskt, så det er nesten nye forhold på hver runde. 

I bakgrunnen meldes det at Fredrik Haraldseth lover å ikke bli tatt ut i morgendagens ritt, hvilket i så fall vil være en meget sterk prestasjon. Jorde og resten av U-23-klassen skal i ilden kl 11.00, mens Haraldseth skal ut mot de store gutta kl 15. 

Juniorenes ritt ble vunnet av nederlandske Jens Dekker foran den franske duoen Michael Crispin og Thomas Bonnet. 

Publisert 30. januar 2016 kl 23.37
Sist oppdatert 30. januar 2016 kl 23.37
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen