Etter sterke prestasjoner gjennom hele vinteren, og særlig den siste tiden, var det knyttet store forhåpninger til Håkon Lunder Aalrust i dagens Sykkelkross-VM for juniorer. Unge Aalrust fikk da også en god start, men deretter ble det hele en traurig affære for 18-åringen.

- Jeg fikk en god start, faktisk en av de beste jeg har fått på dette nivået, men i første sving ble det trangt og jeg kom ikke frem. Deretter havnet jeg bak tre velt og masse folk som hektet i hverandre. Etter den første runden var jeg vel rundt 70.plass, med veldig lang vei opp. 

Annonse

Under krevende forhold i Heusden-Zolder viste Håkon nok en gang hvilket talent han er, ved å kjøre seg opp fra en håpløs posisjon til en 38.plass, i en løype med få forbipasseringsmuligheter. 

- Formen var ganske bra den, kroppen svarte bra underveis. Når jeg havnet bakpå tidlig måtte jeg bare prøve å snu tankene til at jeg skulle gjøre det beste utav det. Jeg kjørte jevnt fort og hentet ryttere og grupper hele veien. At det ble 38. plass i mål er veldig skuffende, fordi jeg vet jeg har så mye mer inne.Å ha uflaks med starten av første runden i VM er kjipt, men jeg prøver å ta lærdom av det og stiller sterkere og smartere til neste års sykkelkrossesong

LES OGSÅ: Gjørmebadet

Dagens skuffelse til tross, Håkon har ikke blitt mindre sugen på å satse på sykkelkross i fremtiden.

- Selv om det ble en skuffelse i dag har sesongen under ett definitivt gitt mersmak, og motivasjon til å satse enda hardere fremover. Når jeg krysset målstreken i dag bestemte jeg meg for å satse enda hardere neste år. Jeg har god tro på at jeg kan klare topp 20 i VM i løpet av to år. 

Søndag skal Håkon bidra for Ola Jorde og Fredrik Haraldseth i pitten, før han returnerer til gamlelandet for en treningsperiode. 

-          Nå venter en kapasitetsperiode hjemme, før jeg drar til Mallorca med NTG 17. februar. Det blir greit å bytte fokus fra kross, men samtidig skulle jeg gjerne avsluttet sesongen bedre. 

Det får ikke Håkon gjort noe med denne helgen, i morgen er det nemlig Ola Jorde og Fredrik Haraldseth som forsvarer de norske fargene.

-         Gutta er selvsagt spente, men det er god stemning i laget. Jeg tror de prøver å ikke tenke så mye på det. Etter mitt løp i dag har jeg prøvd å gi dem noen tips om linjevalg og sånn, men løypen her nede endrer seg utrolig raskt, så det er nesten nye forhold på hver runde. 

I bakgrunnen meldes det at Fredrik Haraldseth lover å ikke bli tatt ut i morgendagens ritt, hvilket i så fall vil være en meget sterk prestasjon. Jorde og resten av U-23-klassen skal i ilden kl 11.00, mens Haraldseth skal ut mot de store gutta kl 15. 

Juniorenes ritt ble vunnet av nederlandske Jens Dekker foran den franske duoen Michael Crispin og Thomas Bonnet.