Abid Raja satte i gang byggingen av Asker-velodromen

Det skal ha vært et såre strev å få kulturminister Abid Raja ut av gravemaskinen som tok første spadetak ved bygging av den nye velodromen i Asker.

Sist oppdatert 20. oktober 2020 kl 16.10
Abid Raja bygger velodrom
VI ER I GANG! Verken materiell eller fremmøtte ble skadet da Abid Raja tok første spadetak til det som skal bli Norges andre velodrom. Foto: Håvard Solerød

– Som en veldig sykkelinteressert kulturminister er det en stor glede å få starte byggingen. Jeg har fulgt prosessen i flere år, og gleder meg allerede til åpningen om to år. Ikke minst ser jeg fram til selv å få prøve banesykling, sier Abid Raja til de fremmøtte i Asker.

Raja er kjent som en ivrig syklist, han har tidligere syklet Norge på langs, sittet i styret i Norges Cykleforbund og vi har eksempelvis møtt ham på åpningen av Sørensen sykler.

I dag var det altså klart for det første spadetaket for bygging av den nye Asker-velodromen, som ble gjennomført av Raja. Videre blir det heldigvis mer skolert utførelse av gravearbeidet.

knut-knudsen
OL-GULL: Det begynner å bli lenge siden Knut Knudsen tok OL-gull på bane, men han var selvskreven gjest ved åpningen. Foto: NCF.

Velodromen ligger på Langenga i Asker, og når den står ferdig høsten 2022 vil den bli et senter for utviklingen av sykkelsporten på hele Østlandet.

Sykkelpresident Jan-Oddvar Sørnes vil slik det ser ut nå få gleden av å bevitne åpningen av intet mindre enn to velodromer i sin presidentperiode. Sola-velodromen åpner ved årsskiftet, før det er planlagt åpning av Asker-velodromen sensommeren 2022.

– At vi nå er i gang med byggingen er et stort skritt i riktig retning for norsk sykkelsport. Prosjektet er utviklet av Norges Cykleforbund i meget godt samarbeid med Asker kommune, Conseptor Eiendom, KLP, Veidekke og Nordr. Jeg vil spesielt takke far og sønn Ragnar og Einar Svinningen. De ga oss tomten som gjorde prosjektet mulig, sier sykkelpresident Jan-Oddvar Sørnes.

berit kjøll
VIKTIG FOR IDRETTSNORGE: President i Norges Idrettsforbund, Berit Kjøll (midten), sammen med Asker-ordfører Lene Conradi (t.h).

Asker kommune har vært en viktig samarbeidspartner for prosjektet, og ordfører Lene Conradi er glad for at Langenga nå blir et attraktivt område med idrettsanlegg, skole, kontorer og boliger.

– Jeg vil takke Norges Cykleforbund for et godt samarbeid, som vi ser fram til vil fortsette i mange tiår. I tillegg til velodrom får kommunen nå en flerbrukshall på indre bane, som vi vil leie ut til glede for andre idretter og for skoler. Velodromen gjør Asker til en enda mer komplett idrettskommune og en kommune det blir enda mer attraktivt å bo i, sier ordfører i Asker kommune, Lene Conradi.

Publisert 20. oktober 2020 kl 16.10
Sist oppdatert 20. oktober 2020 kl 16.10
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen