Sykling i trafikken

Landevei dekker konflikter og samferdselspolitikk fra syklistens synspunkt, og du får vite hvilke regler syklister må være spesielt oppmerksomme på.

Landeveissyklister er helt avhengige av å kunne sykle på veien, og Landevei er opptatt av å ivareta syklistenes rettigheter.

Les blant annet om Ivar Grøneng kamp i rettssalen etter at han ble bøtelagt for å ha syklet på Mosseveien. 

Selv om det av og til kan være tøft å være syklist, kommer det gladsaker også. Nylig ble fartsgrensen satt ned ved Gamle Mossevei, nettopp for å gjøre det tryggere for syklister.

annonse
Har jeg lov til å sykle på alle slags veier?

Ja, i følge vegtrafikklovens paragraf 3 heter det: Enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade og slik at annen trafikk ikke unødig blir hindret eller forstyrret. Det gir syklister samme plikter og rettigheter som bilister. Unntaket er motorvei klasse A.

Er det lov å sykle to i bredden?

Her må vi nok en gang referere til Vegtrafikklovens paragraf 3 - og si ja. Like fullt, gjør det du kan for å opptre smidig sammen med øvrig trafikk!

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen