Det ble også avholdt bane-NM tidligere i år, den gang i en innendørs velodrom i Odense. Øvelser som sprint, 250m flying, keirin og poengløp var derfor allerede avgjort.

Torsdag stod det 500m og 1000m på planen. Kvinner junior og kvinner senior syklet 500m der Ida Langørgen(Gauldal SK) og Nina Rise Oddan(Støren CK) vant sine klasser.

Annonse

Menn junior og menn senior syklet samme dag 1000m. I juniorklassen var det Håkon Lunder Aalrust(Ringerike SK), mens det i seniorklassen var forhåndsfavoritten Anders Oddli(Ottestad IL) som kunne ikle seg norgesmester-trøya.

 

På fredagen var det forfølgelsesritt som stod på planen, i distansene 2000m, 3000m og 4000m. I et forfølgelsesritt starter to og to deltakere samtidig, men på hver sin side av velodromen.

Kvinner junior syklet 2000m, men som eneste jente til start trengte Silje Broll(Bergen CK) bare komme seg til mål for å kunne ikle seg NM-trøya. Det hadde hun få problemer med å klare.

I kvinner senior som syklet 3000m var deltakelsen noe større, der fire damer stilte til start. Det var Ingrid Moe(Bergen CK) som viste seg sterkest og tok seieren.

I menn junior som også syklet 3000m tok Håkon Lunder Aalrust en overlegen seier 6 sekunder foran Frode Birkeland(BOCK) og 11 sekunder foran Jørgen Dragsten(TVK)

I menn senior, som syklet 4000m, ble det derimot mye jevnere. Kun 4 hundredeler foran Arnfinn Tunset Jr.(TVK) klokket Anders Oddli inn på tiden 4.54,1.
Trønderen Anders Oddli innfridde dermed forventningene og kunne ta med seg to nye trøyer hjem.