Landeveis del tre av#festive500

Bildegalleri nederst i saken!

Annonse

STRAVA

Følg oss også på:

FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM 
Forumet på terrengsykkel.no

Det sluddet da jeg dro ut den fjerde natten. Det var meldt mildere nærmere 02.00, så jeg la en liten nødplan. Det var å holde meg i nærheten av leiligheten, og skifte om det skulle bli for kaldt. 

Jeg vet ikke hvordan det er mulig, men med Gore Tex på hele kroppen skal en være relativt trygg. Men i løpet av under 40 minutter hadde jeg gått fra tørr og varm til så våt og kald som jeg sjelden hadde vært før. Alt annet enn å reise hjemom og få på seg tørt var uaktuelt. 

Etter skiftet endret været seg, og gikk over til duskregn og fem grader. Jeg holdt meg fortsatt bynært, litt uten en plan for hvor jeg egentlig hadde tenkt meg. Maridalen på nattestid ble et naturlig valg. Etter å ha sett Gudfaren før jeg dro ut ble jeg litt ekstra var på bilene langs veien. Fin lite mafiadrama i Oslo, men hva søren gjør alle bilene som står langs veien i Maridalen, og hvorfor har de kupélyset på?

Jeg ble vitne til verken vold eller drap, men var fortsatt ganske kald. Jeg bestemte meg for å legge turen til Kalbakken. Fra Kalbakken bestemte jeg meg for å følge den gamle traséen til Nordmarka rundt, og deretter komme meg over Nordstrand og ned til Bekkelaget. Den døgnåpne bensinstasjonen ved Bekkelagskaia skulle bli min lille kneipe. 

Jeg tok turen gjennom byen før jeg dro hjem. På rådhusplassen ble jeg stående og titte rundt. En fyllik ranglet rundt på en sykkel han helt sikkert ikke hadde kjøpt selv. Han stirret lenge på meg før han trillet videre. 

Jeg har vært i mange storbyer verden over, til alle døgnets tider. Det er alltid spesielt å se dem utenfra. Om kvelden kan du føle byen romle. Du kan se på London og kjenne at det ulmer, og at byen bare venter på å eksplodere til liv. Du kan se på New York og vite at trøkket du kjenner når det er stille eskalerer til det uhåndgripelige når morgenen gryr. 

I Oslo, kan du kjenne stillheten midt på natten. 

Oslo er en lillebror, en liten speidergutt i storbysammenheng.