Mange syklister er på en evig søken etter den perfekte styretape. Styretapen skal i tillegg til å se bra ut både fungere godt i fint vær og regn, være lett og vaske og sist, men ikke minst, fungere som et komfortabelt kontaktpunkt mellom håndflatene og styret.

SUPACAZ STYRETEIP

Pris: 349,- 

Importør: Sykkelfabrikk.no 

Fargealternativer: veldig mange

+: Supert grep, lett å legge, mange fargealternativer

-: Høy pris, litt dårlig slitestyrke 

Annonse

Flere syklister i proffeltet, deriblant Mark Cavendish, har begynt å bruke Supacaz styretape med den såkalte “Super Sticky Kush”-teknologien. Selv hevder det California-baserte selskapet å ha produsert styretapen som alle syklister har drømt om. Men er egentlig styreteipen fra Supacaz så bra som de skal ha det til?

Det første vi gjør i testen er selvsagt å feste teipen på styret. Dette går som en lek. Styreteipen er fleksibel noe som gjør det lett å tilpasse hvor stramt man vil feste den. I tillegg klistrer teipen seg godt fast til styret og sørger for at den sitter godt fast uten å skli. Pluggene som skal festes i til slutt føres enkelt inn i bukkestyret, og kan strammes med en unbrakonøkkel, som gjør at pluggene også sitter bom fast og aldri vil falle ut.

Styreteipen fra Supakaz ble brukt ca 200 timer i sommer i ulike værforhold. Det første som slår oss etter å ha tatt teipen i bruk er det utrolige grepet man har, uavhengig av værforholdene. Uansett om hendene er fulle av svette eller om det styrtregner så sitter hendene klistret fast på styretapen. “Super Sticky Kush”-teknologien ser absolutt ut til å fungere som den lover.

Supacaz sin styreteip er delt inn i tre lag. Det ytterste laget består av polyuretan som har som hensikt å være lett å vaske, samt være ekstremt slitesterkt. Vi er enige i at styreteipen er utrolig lett og rengjøre. En våt klut vil gjøre underverker og fjerner enkelt både svette, sand og grus fra teipen. I tillegg skal laget med polyuretan gjøre teipen svært slitesterk. Dette klarer derimot Supakaz ikke å leve opp til og teipen viser tydelige tegn til å være slitt på utsatte steder etter litt bruk.

Grunnet det midterste laget på teipen, bestående av etylenvinylacetat, blir teipen også svært komfortabel. Spesielt når man sykler på røffere underlag, slik som brostein og grus, merker man at styreteipen demper støt som en slags pute. Elastiteten i styreteipen gjør også at man enkelt kan regulere tykkelsen på teipen og dermed komforten når man monterer den på styret.

Den innerste laget på teipen har som hensikt å feste styreteipen godt til styret. Som nevnt tidligere klistrer teipen seg godt fast ved montering og er veldig enkel å påføre. En annen positiv side ved Supacaz sin styretape er at den kommer i utrolig mange forskjellige fargekombinasjoner. I tillegg er det også mulig å få styreteipen i todelt farge slik at du kan matche ulike fargedetaljer på sykkelen din.

Som en konklusjon må vi si at styreteipen fra Supacaz rett og slett er fantastisk. Det beste med den er nok det solide grepet man har uansett værforhold, men også de andre egenskapene gjør dette til en helt super styreteip. Vi ble derimot litt skuffet over at den ikke klarte å leve opp til forventningene på slitestyrke, men samtidig sammenlignet med andre styreteiper kan man ikke si at Supacaz sin styreteip slites nevneverdig fort.

Skal du bytte styreteip eller er du misfornøyd med den du har på for øyeblikket anbefaler vi i Landevei deg på det varmeste å prøve styreteip fra Supacaz.