Fine forhold for landeveissykling i Trondheim

Her er det «ræcerføre» i Trondheim nå

Solide plussgrader den siste tiden har satt fart på snøsmeltingen, og i Trondheimsområdet er det nå gode muligheter for å sykle landevei. Noen steder må du imidlertid være obs.

Sist oppdatert 4. mars 2024 kl 18.42
BRÅLIA: På Byneset er det knapt snø igjen å se. Foto: Knut Andreas Lone
BRÅLIA: På Byneset er det knapt snø igjen å se. Foto: Knut Andreas Lone

Lengter du etter å komme deg ut på landeveien med smale dekk? Er du trondhjemmer trenger du ikke vente lenger.

På det meste var det rundt ti grader forrige uke, og generelt temperaturer godt på pluss-sida, i Trondheim. Det gjorde naturligvis at snø og is raskt begynne å forsvinne og nå er det fullt mulig å sy sammen solide runder på raceren.

Og utover uka er det også meldt strålende forhold med sol og plussgrader!

En må så klart alltid være litt obs, for det er fremdeles minus om natta, men sykler du litt ut på dagen, bør det stort sett være greit.

Byneset

På Byneset er det spesielt fine forhold, og da undertegnede var ute søndag, var det tørt og fint mange steder. På vær- og vindutsatte halvøya slipper som vanlig vinteren taket tidlig, og kun i skyggepartier er det ennå spor etter vinteren.

Ned fra Heimdal til Klett er det også fint på selve veien, mens du bør ikke begi deg utpå sykkelveien med smalere dekk helt ennå. Der er det fremdeles litt is og snø, men med bredere dekk skal du nok klare å komme deg motsatt vei, altså oppover.

Til Spongdal er det helt strøkent, og både indre og ytre Byneset (til Rye) er is- og snøfritt.

Det samme gjelder fra ferjeleiet på Flakk og inn til byen, men her må en være litt obs. Mye av veien ligger i skyggen og tørker ikke skikkelig opp, samtidig som det blir fuktig grunnet sjøen. Derfor bør en være varsom her, spesielt om en sykler tidlig og det har vært en kald natt.

Det gjelder generelt for veien som er nordvendt og i skyggen.

FORBI HESTSJØEN: En del is. Foto: Knut Andreas Lone
FORBI HESTSJØEN: En del is. Foto: Knut Andreas Lone

Hvis du vil sykle fra Spongdal og over til Heimdal via Ringvål går det greit, men her er det ikke isfritt hele veien.

Når du kommer til skistadion på Ringvål er det is litt flekkvis, men isen er også stort sett belagt med grus, så her går det greit også med smale dekk.

Forbi Hestsjøen (se bildet) under er det noe verre, og her er det periodevis is på så godt som hele veien. Det er snill (litt ru) is, så ikke helt holke med andre ord, samtidig som det er litt grus opp. Har du bredere dekk bør det gå greit, men var varsom.

LES OGSÅ
STEINBERGET: En tåpelig bratt og smertefull bakke. Foto: 71 bakker du må sykle
sykkeltur trondheim
YTTERSIDA: Strøkent langs sjøkanten. Foto: Knut Andreas Lone
YTTERSIDA: Strøkent langs sjøkanten. Foto: Knut Andreas Lone

Tiller/Bratsberg/Klæbu

Fra Tiller og til Tillerbrua er det også helt fint. Da undertegnede syklet der torsdag var det imidlertid noen flekker med is gjennom svingene ned mot brua, men de er mulig å svinge unna i lavere fart og uten møtende trafikk. (Godt mulig det er helt isfritt nå, etter flere dager med pluss).

Opp til Bratsberg er det også greit, men Jonsvatnet ser vanskelig ut uten piggdekk i øyeblikket. Før det dupper nedover mot hundeklubben og skytebanen kommer det et tjukk lag med is, som dekker hele veien.

Innover til Klæbu fra Tillerbrua er det også fint og isfritt. Undertegnede har ikke vært på baksida av Ståggån, altså Brøtten, eller til Svean, så her vet vi ikke hvordan det er.

Torsdag var det imidlertid vanskelig å komme seg fra Klæbu og til Sandmoen på sykkelveien fra Tanem til Røddekrysset. Fra Tanem var den isbelagt hele veien til toppen, og tidvis var helt holke. Porøs is på deler av veien gjorde at vi kom oss sakte, men sikkert til toppen med 45 mm brede dekk med litt knaster.

Turene undertegnede har syklet kan sees her: Torsdag - fredag - søndag.

ENDELIG: Knut pratet i det ville og det brede om Laugen. Den lille og for en østlandssyklist ukjente innsjøen var et vakkert skue der den lekte med solen. Foto: Henrik Alpers
Les også
GRUS: Det er et par fine grusveier fra Spongdalsvegen og over til Hangerslettvegen. De er også is- og snøfrie, men litt våte og seige. Foto: Knut Andreas Lone
GRUS: Det er et par fine grusveier fra Spongdalsvegen og over til Hangerslettvegen. De er også is- og snøfrie, men litt våte og seige. Foto: Knut Andreas Lone
Publisert 4. mars 2024 kl 15.42
Sist oppdatert 4. mars 2024 kl 18.42
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen