Lindesnes - En av Norges flotteste sykkelturer

Tusenvis av turister benytter hvert år Lindesnes som symbolsk endestasjon for sykkelturen. De aller færreste er klar over at det også er utgangspunkt for en av Norges flotteste. Denne rundturen går fra Lindesnes til Lyngdal, Konsmo og Vigeland. Turen er 150 km lang og har en stigning på tilsammen 1800 høydemetre.

Sist oppdatert 11. juni 2020 kl 12.00
FYRER AV GÅRDE: Lindesnes fyr er et værhardt og spektakulært sted. Terrenget er en godtebutikk for en landeveissyklist, og lenge før vi mistet fyret av syne gikk praten om den svingete veien.
FYRER AV GÅRDE: Lindesnes fyr er et værhardt og spektakulært sted. Terrenget er en godtebutikk for en landeveissyklist, og lenge før vi mistet fyret av syne gikk praten om den svingete veien.

– Jeg blir nesten litt rørt! Øyvind Aas har syklet milevis med landevei i både inn og utland. Etter at den særdeles svingete og kuperte asfaltveien ut fra Lindesnes fyr er unnagjort, tar vi til venstre mot Lyngdal. De små, hvite hyttene har tilsvarende små hager med frodig plen. Under lakken på de nymalte stakittgjerdene skimter vi gammel, soltørket og sprukket hvitmaling. De første femten kilometerne er ikke mer enn syv kilometer i luftlinje. Allikevel har terrenget og omgivelsene tatt pusten fra oss. En kilometer med flatere terreng gir oss pusterom, og vi benytter sjansen til å trille behagelig ved siden av hverandre mens vi leter etter superlativer. Lite aner vi om at berg og dalbanen fra Lindesnes på langt nær er over. Duskregnet og den lette tåken gjør naturen enda mer mektig. Etter en kort bakke ser vi igjen en imponerende fjordperle. I det fjerne skimter vi en gammel bro over et trangt sund. Ved enden av broen ligger en liten gård, med en sjeldent godt ivaretatt rorbu. I hagen står en gammel telefonkiosk, som tjenestegjør som bod. 

– Her må vi ta bilder, avbryter Øyvind. Vi sykler frem og tilbake, mens både fotograf og syklister titter utover landskapet. En flokk sauer står tett ved veien og følger med. 

annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen