/ Doping

– Jeg stoler på at Nairo Quintana er ren

Etter den 17. etappen av årets Tour de France ble hotellrommet til Nairo Quintana raidet i jakten på ulovlige dopingmidler. Enn så lenge har ikke etterforskningen ledet til noe som helst.

Sist oppdatert: 26. november 2020 kl 18.28
Lesetid: 3 minutter

Nairo Quintana hadde en dårlig Tour de France i sommer, da rittet var over var han å finne helt nede på 17. plass i sammendraget.

Det er langt under forventet fra colombianeren.

Tidligere på sesongen var han i knallform, og satte blant annet ny bestetid opp den første halvdelen av Mont Ventoux. Men ikke bare kjørte han relativt svakt under Touren, etter den 17. etappen var det også et politiraid mot hotellrommet hans. 

Nyheten ble ikke kjent før etter at Touren var over, og politiet meldte i ettertid at de hadde ransaket rommene til flere av rytterne på Arkéa-Samsic, og at de hadde funnet flere «helseprodukter, inkludert dopingmidler og artikler som kan kvalifiseres som doping».

nairo quintana
SOLID SESONGSTART: Nairo Quintana var av de sterkeste i sesongåpningen. Etter koronapausen var han en skygge av seg selv. Foto: Cor Vos.

Akkurat hva funnene består i synes uklart. Det er bragt på det rene at det er snakk om 100 ml saline og injeksjonsutstyr. Det er totalforbud mot injeksjoner for proffsyklister, med mindre det er snakk om fare for liv og helse. Alle former for injeksjoner må i så tilfelle meldes til det internasjonale sykkelforbundet, UCI, i løpet av 24 timer.  

Nairo Quintna og broren Dayer, ble avhørt av politiet. To personer i støtteapparatet ble arrestert, og senere løslatt. Nairo Quintana svarte at det kun ble beslaglagt kostholdsprodukter, og at «jeg har vært en ren syklist hele livet».

I et intervju med den franske avisen Ouest-France, snakker lagsjefen i Arkéa-Samsic, Emmanuel Hubert nå for første gang med pressen siden ransakelsen. 

– Jeg vet ikke mer nå enn jeg gjorde i september. Det eneste jeg vet er at ingen er siktet og at alle har rett til å gjøre jobben sin. Dette har ikke vært hyggelig å leve med, og det har vært en vanskelig tid. Jeg håper det snart er over, sier han.

nairo-quintana-1
STOLER PÅ QUINTANA: Lagleder i Arkéa-Samsic, Emmanuel-Hubert. Foto: Cor Vos.

Enn så lenge er Quintana lovet en plass i 2021-stallen. Hubert mener det må skje noe veldig spesielt om han ikke skal være det.

– Enten så er det noe i denne saken eller så er det ikke noe i denne saken. Jeg håper at rettferdigheten seirer på det ene eller andre viset, men erfaringen min tilsier at innledende etterforskning av og til vil vare i måneder. Nå tror jeg mer enn noen gang på at man er uskyldig inntil det motsatte er bevist. Jeg har et lag fullt av ansatte som må kunne fortsette driften. Livet i sporten må gå videre, sier han.

Når Hubert ble spurt direkte om han mente Quintana var uskyldig, kom svaret kort:

– Jeg er ikke i tvil.

Publisert 26. november 2020 kl 18.28
Sist oppdatert 26. november 2020 kl 18.28
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen