/ Doping

Mistet nesten livet da han skulle bloddope seg selv - utestengt på livstid

Riccardo Ricco er nå dømt i enda et dopingtilfelle, og italienske antidoping-myndigheter har utestengt ham fra all idrett på livstid.

Sist oppdatert: 15. desember 2020 kl 00.19
Riccardo Ricco
UTESTENGT: Riccardo Ricco er utestengt på livstid for doping. Foto: Cor Vos
Lesetid: 2 minutter

Den tidligere italienske proffrytteren er nå utestengt på livstid, selv om han ikke lenger sykler aktivt. I tillegg er Ricco ilagt en bot på 4.000,- euro og 378 euro i omkostninger. Det er den italienske avisa Corriere della Sera som melder dette. 

I 2015 ble Riccardo Ricco anklaget for å ha forsøkt å kjøpe EPO og testosteron da italiensk politi tok han på fersken midt mens han handlet med to dealere i en park i Livorno i Toscana, ifølge italienske medier. 

Etterforskningen i 2015 som førte til at Ricco ble tatt og nå er utestengt for livet gikk under navnet «Pista Ciclabile» eller «sykkelvei». 

I forbindelse med denne har italiensk politi utestengt en rekke involverte personer for til sammen over 100 år, blant dem en annen tidligere proffsyklist og en tidligere fotballproff. De forbudte stoffene skal ha blitt stjålet fra et sjukehus og deretter solgt videre til flere idrettsutøvere. 

Ricco vant flere etapper i Giro d’Italia og ble kåret til beste unge rytter i 2008, men testet senere positivt for blod-doping med CERA under Tour de France samme år. Han ble da utestengt for to år, men gjorde comeback i 2010. 

Her hører du alt om sykkelsportens beste dopingsaker 

I 2011 endte karrieren brått da Ricco ble sendt til sjukehus etter å ha forsøkt å injisere seg med en infisert blodpose som han hadde oppbevart i kjøleskapet sitt. Etter den episoden ble italieneren utestengt for 12 år, men fortsatte likevel å sykle og ble stadig invitert til å delta i ulike Gran Fondo-ritt

– Jeg dopet meg til gjellene fordi det virket som den innlysende løsningen hvis jeg ville vinne sykkelritt: Det har jo etterforskningen bevist. Men det ble en desperat jakt etter doping, og de tok meg når de ville det, sier Ricco til Corriere della Sera.

Etter dommen i 2015 flyttet Ricco til Tenerife og startet en iskrembar. Nå har han nylig flyttet tilbake til Italia, og skal etter sigende fortsette å lage og selge iskrem. 

Publisert 15. desember 2020 kl 00.19
Sist oppdatert 15. desember 2020 kl 00.19
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen