/ VM

Remco Evenepoel ble verdensmester på tempo 2023

Foss sjanseløs da Evenepoel ble verdensmester

Tobias Foss var langt unna å forsvare VM-tittelen på tempo, mens Remco Evenepoel fikk sin revansj fra i fjor.

Sist oppdatert: 11. august 2023 kl 17.58
VERDENSMESTER: Remco Evenepoel sikret gullet på tempoen fredag. Foto: Cor Vos
VERDENSMESTER: Remco Evenepoel sikret gullet på tempoen fredag. Foto: Cor Vos
Lesetid: 3 minutter

– Hvem, Foss? var de famøse ordene da en sjokkert Remco Evenepoel ble informert om at han var slått med ni sekunder av Tobias Foss på VM-tempoen i 2022.

Fredag ettermiddag fikk han sin revansj, da han suste inn til VM-gull på den 47,8 kilometer lange tempoen i Stirling, Skottland.

Etter to bronsemedaljer på rad, var det endelig 23-åringens tur og han sikret sitt første VM-gull på tempo, som tidenes yngste verdensmester i disiplinen på herresiden.

Han har i tillegg VM-gull på fellesstart, det tok han i Australia i fjor.

– Jeg tror jeg er den første belgieren som noen gang vinner VM-tempoen. Det var et av mine største mål å vinne her i dag, og å gjøre det i en så tøff løype, som ikke er perfekt for en fyr på min vekt, men jeg hadde bare en helt super dag og jeg klarte å holde hele veien inn. Jeg er veldig glad, sa Evenepoel i seiersintervjuet.

tobias foss
Les også

Foss langt unna gull

Tobias Foss var altså regjerende verdensmester og startet aller siste, men var langt unna å gjenta fjorårets prestasjon.

På den første mellomtiden (12,6 kilometer) var han allerede 33 sekunder bak Filippo Ganna (Italia), som hadde raskeste tid.

Herfra og ut fortsatte han å tape, men var ikke langt unna topp-fem, som var det beste han kunne få til.

Foss endte til slutt på 11. plass, 2:04 bak Evenepoel.

SJANSELØS: Tobias Foss. Foto: Cor Vos
SJANSELØS: Tobias Foss. Foto: Cor Vos

– Jeg følte det var på det jevne. Åpnet vel der jeg burde, så hadde jeg ikke helt beina til å holde trøkket helt inn. Det er helt ok. Jeg er møkksliten, så jeg tror ikke det var så mye mer å få gjort, sa Foss til TV 2 etter målgang.

Søren Wærenskjold endte til slutt på 13. plass, 1:36 bak Evenepoel, mens Iver Johan Knotten endte på 28. plass, 3:14 bak.

Selv om det "bare" ble 11. plass på Foss, er det likevel den nest beste norske plasseringen på tempo i VM gjennom tidene.

– Med en helt sjuk dag hadde det nok vært mulig å havne på 5-6. plass. Jeg føler det her er bra nok til å være en dårlig dag ... eller under middels, så får man si seg fornøyd med det.

– I dag skjønte jeg at de var i sin egen klasse, og det ser du på resultatlisten, at det er få sekunder som skiller mange. Det er godt å vite at man er oppi der, og så vet man at om man har en knalldag, så er man helt der oppe.

FARTSMASKIN: Dette er sykkelen som Søren Wærenskjold skal i aksjon med på tempoen i Tour de France. Alle foto: Knut Andreas Lone
Les også

Britisk sensasjon

Joshua Tarling satte virkelig standarden og den britiske ungguten sjokkerte konkurrentene med en fantastisk tid, og 19-åringen tok en klar ledelse da han gikk i mål.

– Et fantastisk ritt av Tarling, sa TV 2s kommentator Magnus Drivenes.

Det skulle til slutt holde til en sensasjonell bronse.

– Hvem hadde trodd at dette var mannen å slå i dag? Folk snakket om at han burde unne seg selv å kjøre U23-klassen, og at det er større sjanse for medalje der, fulgte ekspertkommentator Mads Kaggestad opp med.

NÆR MEDALJE: Jørgen Nordhagen kjempet helt i toppen av fredagens tempo. Foto: Cor Vos
Les også

Tarling ble juniorverdensmester på tempo i fjor.

Men Tarling hadde ikke syklet fort nok til å hamle opp med de to største forhåndsfavorittene, Filippo Ganna og Remco Evenepoel.

Ganna kom først i mål av de to og tok ledelsen med 36 sekunder til Tarling, men italieneren skulle ikke lykkes med å ta sin andre verdensmestertittel.

Like etter fulgte Evenepoel, som hadde sikret marginene på sin side og slo Ganna med 12 sekunder.

Results powered by FirstCycling.com

Publisert 11. august 2023 kl 16.54
Sist oppdatert 11. august 2023 kl 17.58
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen