Foss på 12. plass i dramatisk VM-tempo

Tobias Foss ble beste norske i U23-guttas tempo i VM, mens Iver Knotten mistet medaljesjansen på slutten av rittet i Yorkshire.

Sist oppdatert 24. september 2019 kl 16.31
VÅTT: Store nedbørsmengder og mye vann i veibanen skapte drama under U23-guttas VM-tempo i Yorkshire i dag. Foto: Cor Vos

Enorme nedbørsmengder skapte store problemer for avviklingen av rittet. En rekke ryttere skled ut på grunn av store mengder vann i veibanen og ekstremt glatte forhold. Også Tobias Foss opplevde forholdene som svært utfordrende og var flere ganger redd han skulle skli ut på grunn av alt vannet i veibanen.

Også for Norges andre rytter i rittet ble det dramatisk. Iver Johan Knotten lå an til sølv på VM-tempoen i Yorkshire i England da han fikk problemer med sykkelen på slutten av løpet, og måtte bytte sykkel. Da fikk han en vanlig landeveisykkel, som heller ikke var riktig innstilt. Knotten endte på 18. plass, og var svært skuffet etter rittet.

– Jeg åpnet relativt pent. Jeg kjørte fortere i bakkepartiet. Det lovet veldig godt. Medalje var lett innenfor rekkevidde, for jeg hadde mye å kjøre med mot slutten. Det hjelper ikke å bytte sykkel i 70 km/t. Man taper et minutt bare på det. Jeg er rimelig forbanna og skuffet akkurat nå, sier Knotten til TV2