/ VM

Aasheim på 15. plass i VM

Juniorgutta best av de norske på fellesstarten i Innsbruck.

Sist oppdatert 28. september 2018 kl 21.05
BESTE NORSKE: Ludvig Fischer Aasheim kom på 15.plass i juniorenes VM-fellesstart i Innsbruck. Foto: Cato Karbøl

For landslaget i menn junior stilte Ludvig Fischer Aasheim, Ådne Holter, Daniel Årnes, Dennis Grosvold, Fredrik Finnesand og Søren Wærenskjold på den 132.4 kilometer lange fellesstarten i går.

Farten var høy i starten av rittet, og inn mot den første bakken gikk den en større velt som hindret flere av de norske. Etter at forhåndsfavoritten Remco Evenepoel fra Belgia gikk ned i velten, ble det satt fart i feltet og Norge hadde Aasheim med i første pulje.

Inn på de avsluttende rundene kom Evenepole opp til teten og kjørte ifra gruppen. Aasheim fikk det tøft på slutten, men kjempet seg inn til 15. plass. Evenepole vant rittet, og dermed gikk Belgia forbi Norge på Nations Cup Rankingen, der Norge nå ligger på andreplass.

– Det ble veldig hardt i dag, og det var en brutal løype, sa Aasheim etter rittet.

Holter ble nummer 32 og Finnesand ble nummer 81. De øvrige fikk DNF.

– Vi var litt uheldige i dag med at flere var innblandet i velten før bakken slik at vi ikke fikk vist oss frem som et lag, sier Holter.

SLIK GIKK TEMPORITTENE I VM: – Jeg er skuffet

Stang ut for juniorjentene
Også juniorjentene syklet sine fellesstart i går, på 70.8 kilometer.

Amalie Lutro, Thale Kielland Bjerk, Silje Mathisen og Martine Gjøs. Ingen av dem fulgte da Ukraina gikk i brudd tidlig, men alle unntatt Bjerk satt i pulje to, cirka minuttet bak bruddet og den ledende pulja på 20 ryttere.

Inn i den siste bakken ble det kjørt for hardt for de norske, og fasiten ble 44. plass til Gjøs, 45. til Lutro, 50. til Mathisen og 78. til Bjerk.

– Vi er litt skuffa og jeg tror ingen av oss hadde dagen. Men vi konkurrerer ofte og får bedre plasseringer enn mange av de som var foran oss i dag, så vi skal nok komme sterkere tilbake, sier Lutro.

Tøft for U23-rytterne
Dagens fellesstart for menn U23 var på 179.5 kilometer, fra Kaufstein til Innsbruck med flere tøffe stigninger, samt fire runder inne i Innsbruck. Norge stilte med Tobias Foss, Rasmus Fossum Tiller, Andreas Leknessund, Torjus Sleen og Idar Andersen.

Etter kun noen små brudd i starten, kom feltet samlet inn til de avsluttende rundene. Da falt rytter på rytter fra, og til slutt var det bare Foss som satt med i den avgjørende gruppen ut på de to siste rundene. Han fikk det tungt ut på siste runde, og endte på 22. plass.

– Det var en tung dag og beina stoppet helt opp på den siste runden, sier Foss.

Sleen ble nummer 59, Leknessund 61, Andersen nummer 90, mens Tiller ikke fullførte. Marck Hirschi fra Sveits vant foran Bjorg Lambrecht fra Belgia, mens Jaakko Hanninen fra Finland sikret seg dem siste medaljen.

I morgen sykler kvinner elite sin fellesstart og på søndag sykler menn elite.