Jonas Gregaard klar for Uno-X Pro Cycling

Jonas Gregaard har signert for Uno-X Pro Cycling, som henter ytterligere en dansk WorldTour-rytter til laget fra og med neste sesong.

Sist oppdatert 16. august 2021 kl 09.56
BLIR UNO-X-RYTTER: Jonas Gregaard er klar for Uno-X Pro Cycling. Foto: Cor Vos
BLIR UNO-X-RYTTER: Jonas Gregaard er klar for Uno-X Pro Cycling. Foto: Cor Vos

For halvannen uke siden offentliggjorde Uno-X Pro Cycling at de har signert Trek-Segafredo-rytter Niklas Eg fra og med 2022-sesongen.

Mandag morgen slapp laget nyheten om at de henter ytterligere en dansk WorldTour-proff.

De siste 3,5 årene har Jonas Gregaard syklet for Astana – Premier-Tech, men gjør som Eg og tar et steg ned til ProTeam-nivå, og slutter seg til Uno-X.

Gregaard ble stagiaire i Astana i august 2018 etter en imponerende prestasjon i u23-rittet Giro Ciclistico della Valle d'Aosta, hvor han ble nummer tre sammenlagt.

I løpet av den samme høsten ble han også nummer 13 sammenlagt i Tour de l'Avenir, men har i løpet av tiden i Astana fått få sjanser.

I Uno-X vil trolig 25-åringen, som har signert en toårskontrakt, få flere sjanser. Det norske laget er som nevnt et ProTeam i øyeblikket, men skal søke om WorldTour-status fra 2023-sesongen.

Denne sesongen har laget så langt kjørt tre WorldTour-ritt i løpet av våren, og skal også sykle WorldTour-éndagsrittet Eschborn-Frankfurt i løpet av september.

Det norske laget har gjort seg godt bemerket internasjonalt i løpet av sesongen, og det er ikke utenkelig at det blir flere WorldTour-invitasjoner den kommende sesongen.

Ryttere inn og ut

I tillegg til Gregaard og Eg, kommer også det danske talentet William Blume Levy fra ColoQuick. Fra deres eget utviklingslag, Uno-X Dare Development Team, har også Anthon Charmig signert proffkontrakt med laget.

Det samme har tvillingbrødrene Anders og Tobias Halland Johannessen, som i øyeblikket sykler Tour de l'Avenir, «ungdommens Tour de France».

Etter å ha tatt steget ned fra det nå nedlagte kontinentallaget Joker Fuel of Norway, har Ådne Holter overbevist som klubbytter i Lillehammer CK og får muligheten som proff.

Markus Hoelgaard, som nylig vant den første etappen av Arctic Race of Norway, forsvinner fra laget og skal sykle for Trek-Segafredo, mens Kristoffer Halvorsens fremtid i laget er usikker.

Jonas Iversby Hvideberg får også sjansen på WorldTour-nivå, og sykler for Team DSM fra og med neste sesong, slik TV 2 meldte forrige høst.

Nylig skrev også sykkelsjef i Uno-X, Jens Haugland, på sin blogg på lagets hjemmeside, at også danskene Frederik Rodenberg og Julius Johansen forsvinner fra laget.

Samtidig blir også flere og flere ryttere klar for det kommende kvinnelaget til Uno-X, med den norske profilen Susanne Andersen som den ferskeste signeringen.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Publisert 16. august 2021 kl 09.56
Sist oppdatert 16. august 2021 kl 09.56
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen