Niklas Eg klar for Uno-X Pro Cycling

Det norske profflaget Uno-X Pro Cycling har signert den danske WorldTour-rytteren Niklas Eg, som kommer fra Trek-Segafredo.

Sist oppdatert: 6. august 2021 kl 12.45
KLAR: Niklas Eg har signert med Uno-X Pro Cycling. Foto: Cor Vos
KLAR: Niklas Eg har signert med Uno-X Pro Cycling. Foto: Cor Vos
Lesetid: 2 minutter

Fredag morgen kunne Uno-X Pro Cycling annonsere at de har signert danske Niklas Eg.

Eg kommer fra WorldTour-laget Trek Segafredo, hvor han har syklet de fire siste sesongene.

Til det danske sykkelnettstedet Feltet.dk, forteller 26-åringen at valget var enkelt.

– Da muligheten bød seg for å skifte til Uno-X, visste jeg at det var bare å slå til. Det er et hold som er utrolig strukturert og har et vanvittig bra opplegg, sier han – og legger til:

– Det hører man, når man snakker med folk og ryttere rundt omkring. De har styr på det, og sett utenifra ser det også ut som organisasjonen er helt i toppen. Jeg gleder meg virkelig.

Selv om Eg bytter ut en plass i WorldTouren med et ProTeam (sportens nest øverste nivå), ser han ikke på det som et steg ned.

– De har et utrolig bra opplegg, så jeg er sikker på at det matcher et WorldTour-lag 100 prosent. Det er kanskje også sunt for meg å komme på at lag hvor jeg virkelig føler meg hjemme. Det er jo dansk-norsk.

I starten av juni annonserte også Uno-X at de kommer til å søke om plass i WorldTouren fra og med 2023-sesongen.

Danskens beste resultater så langt i proffkarrieren er femteplass sammenlagt i Tour of Croatia (2018) og Larry H. Miller Tour of Utah (2019).

Signering nummer fem

Eg er den femte signeringen til Uno-X Pro Cycling i 2022. Det norske profflaget henter opp Anthon Charmig, og tvillingbrødrene Anders og Tobias Halland Johannessen fra utviklingslaget Dare Development Team, mens Ådne Holter kommer fra Lillehammer CK.

Markus Hoelgaard, som torsdag vant den første etappen av Arctic Race of Norway, er ryktet å være på vei til Trek-Segafredo.

Samtidig er det uklart om Kristoffer Halvorsen fortsetter i laget eller ikke.

Publisert 6. august 2021 kl 12.45
Sist oppdatert 6. august 2021 kl 12.45
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen