Jonas Vingegaard sikret seieren i Tour de France 2023

Pogacar slo tilbake - Vingegaard sikret Tour-seieren

Tadej Pogacar (24) knuste rivalen på den nest siste etappen, men det er Jonas Vingegaard (26) som etter alle solemerker vinner Tour de France for andre året på rad.

Sist oppdatert: 22. juli 2023 kl 17.19
DRAMA HELT INN: Tadej Pogacar og Jonas Vingegaard fulgte hverandre helt inn til målområdet i Le Markstein, etter en uhyre dramatisk etappe i Alpene. Foto: Cor Vos
DRAMA HELT INN: Tadej Pogacar og Jonas Vingegaard fulgte hverandre helt inn til målområdet i Le Markstein, etter en uhyre dramatisk etappe i Alpene. Foto: Cor Vos
Lesetid: 3 minutter

(VG): Han leder med over syv minutter til sammenlagtrival Tadej Pogacar etter 20 av 21 etapper.

Etappen søndag er nemlig kun en parademarsj med målgang inne på Champs-Élysées, og det skal skje mye på den 21. etappen for at vi ikke ser Jumbo-Visma-rytteren på toppen av sammenlagtlisten søndag.

På etappen i morgen er norske ryttere som Alexander Kristoff og Søren Wærenskjold outsidere til etappeseieren, men det er Jasper Philipsen som er den store favoritten.

Etter at Pogacar vant sammenlagttittelen i 2020 og 2021, er det Jonas Vingegaard som har vært den fremste rytteren i Tour de France. I fjor vant dansken med en avstand på to minutter og 43 sekunder, mens han i år har tredoblet den avstanden.

Vingegaards avstand til rivalen er på syv minutter og 29 sekunder.

FARTSMASKIN: Dette er sykkelen som Søren Wærenskjold skal i aksjon med på tempoen i Tour de France. Alle foto: Knut Andreas Lone
Les også

– Dette er det svakeste vi har sett av Jumbo-Visma i årets Tour de France, sa TV 2s sykkelekspert Thor Hushovd underveis i etappen, og la til at laget bør prise seg lykkelig for at Pogacar røk på en smell på tempoetappen.

Der vant Vingegaard etappen med hele ett minutt og 38 sekunder foran rivalen.

Men lørdag var det Pogacar som vant. Han knuste Vingegaard, tvillingene Adam og Simon Yates samt Felix Gall på oppløpet.

– I dag følte jeg meg endelig som meg selv igjen. Etter mange tunge dager, er jeg superfornøyd, sier UAE-rytteren til arrangøren.

Pogacar jublet vilt etter målgang, og dette var en viktig personlig seier etter mange danske oppturer de siste dagene.

Uno-X’ Tobias Halland Johannessen var med i gruppen til Pogacar og Vingegaard, som jaktet franske Thibaut Pinot alene i brudd de siste milene av etappen.

FULL FEST! Thibaut Pinot angrep for etappeseier i sitt Tour de France-sorti. FOTO: Cor Vos
FULL FEST! Thibaut Pinot angrep for etappeseier i sitt Tour de France-sorti. FOTO: Cor Vos

Men de to sammenlagtkanonene rykket til da det gjensto de seks siste kilometerne med klatring, og da ble det eneste norske håpet ristet av i fjellene. TV 2s eksperter lot seg uansett imponere av at Halland Johannessen var med i finalen av årets Tour de France.

– Jeg gleder meg til å følge ham videre, sa Dag Otto Lauritzen entusiastisk.

Halland Johannessen endte som nummer ni på etappen – 50 sekunder bak Pogacar. Han er nummer 30 i sammendraget.

Giulio Ciccone sikret klatretrøyen da det gjensto 54 kilometer igjen av den 20. etappen.

– Det er så fortjent. Han har kjempet for hvert poeng i hele Tour de France, sa Hushovd.

Landevei har avtale om stoffutveksling med VG. Under Tour de France vil du finne nyhetssaker fra VG på Landevei, samtidig som vi også lager våre egne saker. Vi har dekket Uno-X og oppkjøringen til Tour de France tett, og du kan lese intervju med Alexander Kristoff, Jonas Abrahamsen, Torstein Træen og Søren Wærenskjold.

Results powered by FirstCycling.com

Publisert 22. juli 2023 kl 16.48
Sist oppdatert 22. juli 2023 kl 17.19
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen