Krangler om Cian Uijtdebroeks fremtid

Overgangskaos: Benekter at de har gitt slipp på Uijtdebroeks

Først annonserte Jumbo-Visma at de har signert stortalentet Cian Uijtdebroeks. Så kom kontrabeskjeden fra Bora-hansgrohe. Mer om det og flere nyheter her.

Sist oppdatert 11. desember 2023 kl 12.22
KONTROVERS: Ingen vet helt sikkert hvor Cian Uijtdebroeks sykler i 2024. Foto: Cor Vos
KONTROVERS: Ingen vet helt sikkert hvor Cian Uijtdebroeks sykler i 2024. Foto: Cor Vos

CIAN UIJTDEBROEKS (20) Regnes som et av de aller største talentene. Belgieren har vunnet Tour de l'Avenir og ble nummer åtte sammenlagt i årets Vuelta a España.

Men de siste månedene har det vært murring og unggutten har klaget offentlig på utstyret hos sin arbeidsgiver Bora-hansgrohe.

Derfor var ikke så mange overrasket da Jumbo-Visma (neste år Visma - Lease a Bike) lørdag annonserte at de har signert ham på en fireårskontrakt.

Mer overraskende var det at Bora-hansgrohe et par timer senere gikk ut og benektet overgangen.

Uijtdebroeks er nemlig under kontrakt med det tyske laget ut 2024-sesongen, og ifølge lagets sjef Ralph Denk har ikke de gått med på å terminere kontrakten hans.

Ifølge Uijtdebroeks' agent, skal kontrakten ha blitt terminert den 1. desember, men laget benekter altså dette.

Wielerfliets.nl skriver at Bora-hansgrohe kun er villig til å gi slipp på Uijtdebroeks dersom de får én million euro i kompensasjon.

FÅR KRITIKK: Richard Plugge får kritikk for Uijtdebroeks-"signeringen". Foto: Cor Vos
FÅR KRITIKK: Richard Plugge får kritikk for Uijtdebroeks-"signeringen". Foto: Cor Vos

Dette er ikke første gangen Jumbo-Visma er involvert i en slik sak. Wout van Aert gikk ut av kontrakten sin med Vérandas Willems-Crelan i 2018 for å bli en del av Jumbo-Visma.

I 2021 kom retten frem til at Van Aert måtte betale 662 000 euro til Sniper Cycling (lagets eiere) for brudd på kontrakten sin.

Cofidis-sjef Cedric Vasseur langer ut mot Jumbo-Visma-sjef Richard Plugge for håndteringen av saken, og ber Plugge trekke seg fra sin rolle som sjef for AIGCP, lagenes egen interesseorganisasjon.

STORTALENT: Tobias Halland Johannessen funderer fortsatt på hvordan han best skal utnytte egenskapene sine som sykkelrytter. Foto: Cor Vos
Les også

OG APROPOS WOUT VAN AERT så klinte han til med seier i sitt første cyclocross-ritt for sesongen.

I et b-preget startfelt i Exact Cross Essen lørdag, tok han en klar seier med halvannet minutts margin, på det han selv hevder er et godt stykke unna toppform.

29-åringen har planer om å sykle 8 til 10 cross-ritt denne vinteren, men er klar på at han vil sykle hverken belgisk mesterskap eller VM (som går i starten av februar).

GJØRMEFEST: Van Aert hadde etter hvert god kontroll i gjørma i Essen. Foto: Cor Vos
GJØRMEFEST: Van Aert hadde etter hvert god kontroll i gjørma i Essen. Foto: Cor Vos

Van Aert vil stille bedre forberedt til årets landeveissesong. Forrige vinter hadde han nemlig et heftig cross-program, med 14 ritt, og den seiersvante belgieren tok kun fem seire på landeveien, den største i E3 Saxo Classic, mens erkerivalen Mathieu van der Poel håvet inn store triumfer i Milano-Sanremo, Paris-Roubaix og VM.

I VERDENSCUPEN I CYCLOCROSS søndag (uten Van Aert til start) på snø i Val di Sole, var det Manon Bakker og Joris Neiuwenhuis som begge tok sine første verdenscupseire.

KARRIENS STØRSTE: Manon Bakker knakk Ceylin del Carmen Alvarado i kampen om seieren. Foto: Cor Vos
KARRIENS STØRSTE: Manon Bakker knakk Ceylin del Carmen Alvarado i kampen om seieren. Foto: Cor Vos
Les også

TREK-LIDL HAR SIKRET SIGNATUREN til det danske supertalentet Albert Withen Philipsen.

17-åringen har signert en kontrakt som starter i 2025 og strekker seg ut 2028. Withen Philipsen ble juniorverdensmester både på landeveien og terrengsykkelen i august, og europamester på tempo én måned senere.

Han har også blitt dansk juniormester i cyclocross tidligere.

MATEJ MOHORIC PLANLEGGER Å sykle Unbound Gravel i 2024. Sloveneren ble gravel-verdensmester i oktober, og vil nå teste flere ritt på gravelsykkelen.

Unbound Gravel er 330 kilometer langt og et av de mest prestisjefylte rittene på gravel-scenen.

I år hadde vi norske innslag i eliteklassen ved både Simen Nordahl Svendsen og Torbjørn André Røed, som begge vil leve av grussykling fremover.

TILBAKE I NORSK MILJØ: Hun ble advart mot å kjøre som hjelper for lenge, og til slutt begynte det å gå utover motivasjonen til Katrine Aalerud. Foto: Cor Vos
Les også
Publisert 11. desember 2023 kl 11.10
Sist oppdatert 11. desember 2023 kl 12.22
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen