Wout van Aert

Belgiske Wout van Aert sykler for Jumbo-Visma, er verdensmester i cyclocross, og er blitt en av verdens beste landeveissyklister.

I likhet med sin erkerival, Mathieu van der Poel, kom også Wout van Aert fra cyclocross, hvor han sammen med nederlenderen dominerte i en årrekke.

Han er blitt verdensmester i cyclocross tre ganger, men har også dominert på landeveien etter å ha endret fokus. Høsten 2020 var han den store formrytteren og vant blant annet monumentet Milano-Sanremo.

Van Aert har en vanvittig kapasitet, og er en av de mest allsidige rytterne i feltet. Han kan vinne massespurter, klatrer utrolig bra, har tatt sølv i VM på tempo og er Jumbo-Visma sin selvskrevne kaptein i klassikerne.

I Tour de France 2022 leverte han en helt ellevill forestilling, hvor han selv vant tre etapper og vant poengtrøyen, men også gjorde en sensasjonell jobb fra lagkameraten Jonas Vingegaard, og klatret med de aller beste på flere av fjelletappene.

annonse
Hvilket lag sykler Wout van Aert for?

Han sykler for det nederlanske WorldTour-laget Jumbo-Visma, hvor han har syklet siden våren 2019.

Hva er Wout van Aerts største seier?

Van Aert vant Milano-Sanremo i 2020, men har også tatt tre etappeseire i Tour de France. I tillegg har han vunnet store ritt som Amstel Gold Race, Gent-Wevelgem og Strade Bianche.

Hvilken ryttertype er Wout van Aert?

Først og fremst er hans forse i brosteinsklassikerne, hvor han blant annet har en annenplass fra Flandern rundt, men han har også vunnet massespurter i Tour de France, klatrer godt i fjellene og vinner tempoer. Han er med andre ord ekstremt allsidig.

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen