Mark Cavendish sykler for Astana i 2023

Endelig offisielt: Cavendish klar for nytt lag

Bekreftelsen rundt Mark Cavendishs fremtid har latt vente på seg, men nå er briten endelig offisielt klar for Astana Qazaqstan. Nå kan han få muligheten til å ta Tour de France-rekord.

Sist oppdatert: 17. januar 2023 kl 14.34
KLAR FOR ASTANA: Mark Cavendish skal sykle for Astana Qazaqstan i 2023. Foto: Astana Qazaqstan
KLAR FOR ASTANA: Mark Cavendish skal sykle for Astana Qazaqstan i 2023. Foto: Astana Qazaqstan
Lesetid: 2 minutter

I månedsvis var det nærmest opplest og vedtatt at Mark Cavendish skulle sykle for B&B Hotels-KTM i 2023, men i løpet av kort tid kollapset laget fullstendig og briten sto plutselig uten lag.

Ryktene om at han var på vei til Astana startet raskt, men den offisielle bekreftelsen har latt vente på seg i godt over en måned. Tirsdag ble det imidlertid endelig klart.

37-åringen sluttet seg til lagets treningssamling i Spania tidligere denne uken, etter forrige uke å ha vitnet i rettsaken mot flere menn som ranet han og familien i deres eget hjem i november 2021.

– Jeg gleder meg veldig til dette eventyret. Jeg konkurrerte mot Alexandre Vinokourov (Astanas sjef, red.anm.) i mange år og nå skal jeg sykle på lag med de to guttene hans (Alexandre jr. og Nicolas, som sykler for Astanas utviklingslag). Jeg husker da de var barn på samme alder som mine er nå, da de drømte om å bli syklister, sier Cavendish i en pressemelding.

Se også: Uno-X-rytter til sykehuset etter stygg velt: – Dramatisk situasjon

Cavendish har de siste sesongene syklet for belgiske Quick-Step, men ble vraket til fjorårets Tour de France til fordel for nederlandske Fabio Jakobsen.

Etter å ha vunnet fire etapper i Touren i 2021 tangerte han Eddy Merckx« rekord for antall etappeseire i rittet med 34, og ville i 2022 tilbake for å sikre rekorden helt for seg selv.

Det fikk han imidlertid ikke muligheten til, og dermed var et nytt lag i 2023 eneste alternativ for at han skulle kunne få sykle Touren, med Jakobsen som prioritert mann i Quick-Step.

37-åringen var etter alt å dømme klar for B&B Hotels-KTM, men laget hadde ikke sikret finansieringen for 2023 og i november kollapset prosjektet – noe som banet vei for Uno-X i Tour de France.

I Astana får Cavendish trolig sjansen til å dra tilbake til Touren for å prøve å ta rekorden.

– Mark har fremdeles stor motivasjon for å vinne og vi kommer til å støtte dette med alt vi kan i alle typer ritt, sier Alexandre Vinokourov.

Publisert 17. januar 2023 kl 14.18
Sist oppdatert 17. januar 2023 kl 14.34
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen