De fleste har antatt at karrieren til Mark Cavendish er over, selv om han selv hevder å ha bena til fortsatt å samle resultater.

Men etter høstens Gent-Wevelgem var det en gråtkvalt Cavendish som ble intervjuet etter målgang, som utrykte at det var en  fare for at dette var hans siste ritt.

Cavendish fikk riktignok syklet tre ritt til, men  en ting var helt sikkert - proffsyklisten fikk ikke forlenget kontrakten med Bahrain-McLaren.

Til slutt ble fristelsen til å sikre seg en rimelig toppspurter for stor for hans tidligere arbeidsgiver, Deceuninck-Quickstep. Med 30 etappeseiere i Tour de France har Cavendish definitivt mye å tilføre sin tidligere arbeidsgiver.

– Jeg er utrolig glad for å sykle for Deceuninck-Quickstep gijen. Jeg har alltid vært glad i laget, og det føles som å komme hjem igjen. Laget var en del av den mest suksessfulle perioden i karrieren, en tid jeg er utrolig stolt over, forteller Cavendish i en pressemelding.

Den mektige bossen i «The Wolf Pack», Patrick Lefevere, gleder seg over Cavendish' retur.

– Vi er veldig glade for at Cavendish er tilbake i laget vårt, ettersom han er en leder som kommer med mye erfaring til våre yngre ryttere. Vi tror også han kan levere resultater, sier Lefevere.

Cavendish hadde intet mindre enn 44 seiere de tre årene han kjørte for laget i 2013-2015. Årets beste resultat var en 12. plass i Polen rundt.