Jonas Abrahamsen veltet stygt i Spania

Uno-X-rytter på sykehus etter stygg velt: – Dramatisk situasjon

Under en treningsøkt mandag veltet Uno-X Pro Cycling-rytter Jonas Abrahamsen stygt og ble sendt til sykehus med kraftig hjernerystelse. – Dramatisk situasjon, sier sportslig leder Kurt Asle Arvesen.

Sist oppdatert: 16. januar 2023 kl 17.50
TIL SYKEHUS: Jonas Abrahamsen, her fra fjorårets Tour de Pologne hvor han ledet rittet i to etapper. Foto: Cor Vos
TIL SYKEHUS: Jonas Abrahamsen, her fra fjorårets Tour de Pologne hvor han ledet rittet i to etapper. Foto: Cor Vos
Lesetid: 2 minutter

Det var under spurttrening i Alicante-området i Spania at det gikk galt for Jonas Abrahamsen og gikk i bakken i over 60 km/t. 27-åringen ble slått bevisstløs av velten.

– De hadde høy hastighet og så skjærer plutselig sykkelen til Abrahamsen rett ut til siden av en eller annen grunn. Han faller i stor hastighet og slår seg kraftig, forteller sportslig leder Kurt Asle Arvesen til Landevei.

Arvesen fulgte økta fra bil og hadde akkurat dratt opp farten for rytterne, som øvde på opptrekk for Alexander Kristoff. I løpet av kort tid var han på plass og Abrahamsen fikk tilsyn av lagets lege.

– Han fikk umiddelbart hjelp av de andre rytterne som kommer rett bak ham. Det var en dramatisk situasjon og det var en kort periode hvor han var slått ut, sier Arvesen – og fortsetter:

– Han hadde muligens svelget tunga, men han kom seg heldigvis til hektene ganske raskt og legen tok over. Så fikk vi tilkalt ambulanse.

Til TV 2 forteller lagkamerat Søren Wærenskjold om den dramatiske hendelsen.

– Det var ganske heftig. Tungen hadde sklidd bak i halsen og kjeven var låst. Vi måtte være to for å komme inn i munnen hans, forteller Wærenskjold.

Etter hvert ble Abrahamsen fraktet til sykehuset med ambulanse. Der fikk han påvist en kraftig hjernerystelse, men ser ut til å ha sluppet unna noen brudd.

På sykehuset til observasjon

Arvesen så ikke velten med egne øyne, men fikk beskjed av legen Rory Nolan, som satt med ham i bilen, at det hadde vært en velt bak.

Hjelmen til Abrahamsen var helt smadret etter velten.

– Det gikk noen minutter og så klarte han å reise seg og gå, og så satt han seg inn i bilen.

– Hvordan var det for de andre rytterne å oppleve den situasjonen?

– Det er nok individuelt, men vi har mental trener til stede og hun vil følge det opp.

I øyeblikket befinner Abrahamsen seg på sykehuset sammen med lagets lege, hvor han er til observasjon. 27-åringen har pådratt seg en kraftig hjernerystelse.

– Situasjonen er at han har blitt scannet, både hodet og resten av kroppen. Alt ser bra ut sånn sett, det er ikke oppdaget noen brudd, men det blir en rolig periode fremover for ham med tanke på hjernerystelsen.

Publisert 16. januar 2023 kl 15.23
Sist oppdatert 16. januar 2023 kl 17.50
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen