Etter et lite hint av en fjelletappe i går, var det tilbake til lavlandet for Tour de France-rytterene på dagens etappe. Med tre etapper på over 200 kilometer de siste dagene, var det flere av rytterne som synes det var ålreit med en etappe på bare 190 kilometer i dag.
 

Jan Barta fra Bora - Argon 18 og Yukia Arshiro fra Lampre-Merida kom seg tidlig avgårde på dagens etappe, og ingen ryttere tok opp jakten på duoen i front. Dermed ble det bare et lite brudd på dagens etappe, en klar indikasjon på at spurtlagene ønsket å kontrollere rittet inn til en massespurt.

 
NORGES BESTE SYKKELBLAD: Slik bestiller du abonnement, og får tilgang på hele arkivet digitalt! 
  
Tjue kilometer før mål ble duoen oppskriftsmessig kjørt inn, og alt var duket for spurtoppgjør inne i dagens målby, Montauban. Etter å ha tapt på målstreken for to dager siden, virket Bryan Coquard svært motivert før dagens etappe, og laget hans Direct Energie tok mye initativ mot slutten av rittet.
 

CORVOS_00026801-010
CORVOS_00026801-010

TRØYEBÆRERE: Greg van Avermaet og Thomas de Gendt er begge fra Belgia. De var begge i brudd i går. Og de bar begge hver sin ledertrøye i dag. Foto: Cor Vos. 
 
Inne på de siste kilometerene tok Katusja kontroll i feltet og sørget for en god posisjon til Alexander Kristoff. Kristoff åpnet nok en gang spurten tidlig og ble fort passert av Kittel, Cavendish og McLay. På de siste meterene viste Mark Cavendish at suksessen så langt i Touren ikke har vært noen tilfeldighet og spurtet fra både Kittel og McLay.
 
Les også: Utilnærmelige Cavendish
 
Kristoff holdt unna for rytterne bak og tok fjerdeplassen. Hans beste plassering så langt i Touren. Sondre Holst Enger klarte ikke å være helt med i fronten av rittet idag, og er nok litt skuffet over sin egen prestasjon. I morgen begynner fjellene for alvor, med årets første etappe i Pyreneene. 
 
   
Resultater - etappe 6. 
1. Mark Cavendish      - 04:43:38
2. Marcel Kittel          - s.t
3. Dan McLay            - s.t
4. Alexander Kristoff   - s.t
5. Christophe Laporte  - s.t
6. Peter Sagan           - s.t
7. Dylan Groenewegen - s.t
8. Edward Theuns        - s.t
9. Bryan Coquard        - s.t
10. Shane Archbold     - s.t
   
Sammenlagt - etappe 6
1. Greg van Avermaet  - 30:18:39 
2. Julian Alaphilippe    - 00:05:13
3. Chris Froome          - 00:05:17
  
Poengtrøye
1. Mark Cavendish - 204 poeng
2. Marcel Kittel     - 182 poeng
3. Peter Sagan      - 178 poeng
  
Klatretrøye
1. Thomas de Gendt - 13 poeng
  
Ungdomstrøye
1. Julian Alaphilippe - 30:23:50

Les også: Siste nytt om landeveissykling