Mark Cavendish

Bane- og landeveissyklisten Mark Cavendish fra Isle of Man har vunnet tosifret antall etapper i ritt som Tour de France og Giro d'Italia.

Mark Cavendish sykler for det belgiske laget Quick-Step Alpha Vinyl, er en av sportens mestvinnende ryttere og kanskje den største spurteren gjennom historien.

Cavendish kommer fra Isle of Man i Storbritannia, og har 156 seire i løpet av sin lange karriere. Mest kjent er han for sine prestasjoner i Tour de France.

Mark Cavendish har vunnet 34 etapper i Touren og sammen med Eddy Mercxk er han den som har vunnet flest etapper i verdens største sykkelritt.

36-åringen hadde flere år hvor han slet med kyssesyke og skader, men under Tour de France 2021 gjorde han et mildt sagt utrolig comeback. Tre år etter han sist syklet rittet, vant han utrolige fire etapper og vant også den grønne poengtrøyen for andre gang i karrieren.

annonse
Hvor mange etapper i Tour de France har Mark Cavendish vunnet?

Mark Cavendish har vunnet 34 etapper i Tour de France. Han deler rekorden for flest etappeseire sammen med Eddy Merckx.

Hvilket lag sykler Mark Cavendish for?

Mark Cavendish har siden 2021 syklet for det belgiske laget Quick-Step Alpha Vinyl. Han har kontrakt med laget ut 2022.

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen