Mark Cavendish utelatt fra Bahrain-McLaren

Bahrain-McLaren går i skrivende stund gjennom kostnadsbesparelser, og nå ser det ut til at kontrakten til Mark Cavendish ikke blir forlenget.

Sist oppdatert: 10. november 2020 kl 10.41
Mark Cavendish
SER MØRKT UT: Mark Cavendish er foreløpig kontraktsløs - og blir trolig ikke å finne i stallen til Bahrain Victorious neste år. Foto. Cor Vos.
Lesetid: 2 minutter

Bahrain-McLaren mistet nylig McLaren som sin hovedsponsor, etter at bilprodusenten gikk gjennom brutale tap i koronapandemien.

Laget har nå forlenget kontrakt med ytterligere ni ryttere - men fortsatt venter sykkelverden på svar om hva som skjer med det som tidligere var verdens beste sprinter:

Mark Cavendish er nemlig ikke på lista over utøvere som blir med laget videre. Cavendish har ikke prestert videre godt de siste årene, men samtidig er han et navn som er attraktivt å ha på et profflag.

Bahrain-McLaren het de to første sesongene Bahrain-Merida, og vil fra nyttår bære sitt tredje navn. Det er nå utelukkende Bahrain ved prins Nasser bin Hahamd al Khalifa som vil utgjøre navnesponsoratet, og laget er registrert fra nyttår som Bahrain Victorious.

Laget har nå videreført kontrakter med Yukiya Arashiro, Phil Bauhaus, Chun-Kai Feng, Heinrich Haussler, Mark Padun, Hermann Pernsteiner, Marcel Sieberg, Jan Tratnik and Stevie Williams.

cavendish-1
MED VIDERE: Heinrich Haussler blir med videre i laget. Foto: Cor Vos.

Cavendish er altså foreløpig utelatt fra stallen, til tross for at han kan skilte med over 100 proffseiere, 30 av dem i Tour de France. Sist det var snakk om kontrakter i Bahran-McLaren ville ikke lageier Rod Ellingsworth utelukke Cavendish fra stallen, men nå kan det se ut som at det blir annerledes.

Haussler er en av tre ryttere som har vært med laget siden starten. Haussler og Cavendish var tidligere som katt og hund, særlig i 2010, et år der Cavendish' så ut til å få en utfordrer etter flere års dominans i spurtene.

Duellene mellom de to kulminerte i et voldsomt kræsj i Sveits rundt, der Haussler har vært på nedadgående siden velten.

Publisert 10. november 2020 kl 10.41
Sist oppdatert 10. november 2020 kl 10.41
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen