Team Ineos har et åpenbart luksusproblem med de tre siste års Tour-vinnere i stallen.

Chris Froome er den eldste og mest meritterte av trioen bestående av den regjerende mesteren Egan Bernal, vinneren fra 2018 Geraint Thomas og Froome selv. Etter at Froome vant Touren sist i 2017 har han også rukket å vinne Vueltaen og Giroen, samt komme på pallen i Touren i 2018.

Men de siste årene har Froome slitt med alvorlig skader etter en stygg velt under tempotrening foran Critérium du Dauphiné i 2019.  Froome er ikke en selvskreven kaptein på Ineos lengre, både 23 år gamle Bernal og den ti år eldre Thomas er gira på å prøve å vinne Touren igjen. I tillegg har Team Ineos fått fjorårets Giro-vinner Richard Carapaz inn på laget. Heller ikke equadorianeren Carapaz er klar for å gi Froome gratisbillett til kapteinsrollen i de store etapperittene. 

I følge pressemeldingen fra Team Ineos skilles laget og Froome som venner. 

Chris har vært med oss fra starten. Han er en stor mester og vi har delt mange minneverdige øyeblikk i årenes løp, men jeg tror det er den rette avgjørelsen for Chris og laget. Med tanke på hans meritter i sporten så er Chris forståelig nok keen på å være en klar lagkaptein i det neste kapittelet i karrieren. Dette er noe vi ikke kan garantere ham nå. Et lagbytte vekk fra Team Ineos kan gi han den sikkerheten, sier Teamsjefen Sir Dave Brailsford

Froome har blitt 35 år og er med det blant de eldste på Team Ineos. Skulle han vinne Touren igjen i år vil han bli den eldste som gjør det siden krigen. Cadel Evans holder den rekorden nå. Da han vant i 2011 var han 34 år. 

Det er Israel Start Up Nation som har gravd dypt i lommebøkene for å hyre inn Chris Froome til stallen. Israel Start Up Nation sier Froome har signert en langtidskontrakt med laget og skal sykle for dem resten av karrieren.