Etter å ha vært syk forrige uke var det usikkert hva Anna van der Breggen kunne få til i Flèche Wallonne, men i Mur de Huy leverte hun en overbevisende forestilling.

Den regjerende verdensmesteren hadde vunnet rittet seks år på rad, og hun skuffet ikke i 2021 heller.

Kasia Niewiadoma var den eneste som maktet å følge SD Worx-rytteren inn i det bratteste partiet på 19 prosent i Mur de Huy, og deretter akselererte polakken.

Canyon-SRAM-rytteren forsøkte å distansere Van der Breggen, men med 200 meter til mål kom nederlenderen rundt henne og satte inn nådestøtet.

Niewiadoma kjempet desperat for å ta hjulet til Van der Breggen, men maktet ikke å følge henne. Dermed kunne Van der Breggen juble over sin syvende seier på rad i Flèche Wallonne.

– Det er helt vilt å vinne et éndagsritt som dette syv år på rad! I hennes siste sesong som proff, utbrøt Eurosport-kommentator Theis Magelssen – og fortsatte:

– Anna van der Breggen, er det mulig? Hva er du laget av?

Van der Breggen selv omfavnet lagvenninne Demi Vollering etter målgang, og roste innsatsen lagvenninnene gjorde.

– Det snakkes mest om Mur de Huy på slutten, men det var et tøft ritt fra start av. Farten var høy. Jeg synes også vi gjorde noen taktiske feil underveis, så vi måtte jage. Laget gjorde en god jobb for å rette opp i det, sa 31-åringen i seiersintervjuet.

Aalerud trakk opp Van Vleuten

Katrine Aalerud satt godt posisjonert da feltet klatret Mur de Huy for første gang, før de la ut på den 32 kilometer lange, avsluttende rundløypen.

På forhånd hadde Aalerud lovet at hun først og fremst skulle forsøke å sette opp lagvenninne Annemiek van Vleuten til seier, og med tolv kilometer til mål klinte den norske rytteren til.

26-åringen satte opp et hardt tempo inn i nest siste bakke, Cote de chemin des Gueuses, og kjøret til Movistar-rytteren ble etterfulgt av et tøft angrep fra Van Vleuten.

Angrepet fra nederlenderen sørget for en stor utskillelse, og bare ni ryttere satt igjen i frontgruppen etter det.

katrine aalerud fleche wallonne 2021
MUR DE HUY: Katrine Aalerud kjemper seg opp den brutale klatringen på hjulet til Marianne Vos. Foto: Cor Vos

Van Vleuten hadde til slutt ikke kreftene til å følge Van der Breggen og Niewiadoma, men lå som nummer tre lenge i Mur de Huy, men på slutten kjempet Elisa Longo Borghini seg forbi og tok tredjeplassen.

Aalerud selv tok en solid 15. plass, ett minutt og 42 sekunder bak vinneren.

Slik gikk det til:

Det tok nærmere en time før et brudd fikk slippe av gårde i dagens ritt. Da var det Marta Lach (Ceratizit-WNT) og Femke Gerritse (Parkhotel Valkenburg) som kom seg av gårde.

Etter omtrent halvkjørt ritt ble imidlertid duoen tauet inn igjen, og etter hvert skulle tre nye ryttere gå av gårde. Det var Elisa Chabbey (Canyon-SRAM), Lucinda Brand (Trek-Segafredo) og Anna Hendereson (Jumbo-Visma).

Opp den to kilometer lange Cote d’Ereffe med 20 kilometer til mål ble imidlertid trioen hentet, og da gikk Ruth Winder (Trek-Segafredo) til, fra det som var et kraftig redusert hovedfeltet etter å ha vært én gang over Mur de Huy.

Amerikaneren, som forrige uke vant Brabantse Pijl, dro raskt ifra et felt som ikke klarte å organisere seg.

Elise Chabbey (Canyon-SRAM) tok opp jakten alene, men ble liggende litt i ingenmannsland. Inn i den neste stigningen, Cote de chemin des Gueuses (1,8 kilometer à 6,5 prosent), veltet imidlertid den sveitsiske mesteren.

Inn i Chemin des Gueuses satte Movistar fart, anført av Katrine Aalerud. 26-åringen fra Vestby strakk ut feltet og like etter klinte Annemiek van Vleuten til.

Movistar-rytteren satte opp et voldsomt tempo, men fikk heng av Elisa Longo Borghini (Trek-Segafredo), Kasia Niewiadoma (Canyon-SRAM), Demi Vollering og Anna van der Breggen (SD Worx), Cecilie Uttrup Ludwig (FDJ), Mavi García (Alé BTC Ljubljana), Amanda Spratt (Team BikeExchange) og Juliet Labous (Team DSM).

Den gruppen gikk samlet over toppen, og hadde redusert ledelsen til Winder betraktelig. Over toppen var det under ti sekunder, men i etterkant startet det taktiske spillet.

Det kom flere angrep, blant annet fra Van der Breggen, og det bli kjøring av og på. Dermed økte Winder ledelsen sin til rundt 30 sekunder igjen, inn på de fem siste kilometerne.

Bak var det Demi Vollering som måtte ta ansvar for SD Worx, som det eneste laget med flere ryttere i forfølgergruppen. Winder fikk det tungt inn på de siste kilometerne, og inne i Mur de Huy var gruppen like bak henne.

Van der Breggen satte fart fra bunnen, og Vollering, Latous, Spratt og García var de første som måtte slippe gruppen.

Inn i det bratteste partiet måtte også Ludwig Uttrup slippe, mens Van der Breggen og Niewiadoma seg av gårde i front.

Rundt de siste svingene gikk Niewiadoma frem og forsøkte, men Van der Breggen kom tilbake og med 200 meter til mål akselererte hun forbi polakken, som ikke maktet å svare. Dermed kunne SD Worx-rytteren juble for en ny triumf i Flèche Wallonne.

Results powered by FirstCycling.com