Etter at Philippe Gilbert vant Amstel Gold Race på søndag var det mange revansjelystne ryttere på start i Bastogne før årets Flèche Wallonne.

Tre ryttere, Ramunas Navardauskas, Preben van Hecke og Jonathan Clark, stakk fra hovedfeltet etter 25 kilometer og opparbeidet seg en ledelse i underkant av ti minutter.

Annonse

Hovedfeltet kontrollerte avstanden til de tre rytterne i brudd. På toppen av den nest siste bakken, Cote d'Ereffe, 12 kilometer fra mål, ble bruddet hentet inn av hovedfeltet.
    
De store lagene som Katusja, Tinkoff-Saxo og BMC førsøkte å kontrollerte feltet i finalen, men det var flere ryttere som angrep og forsøkte å snyte favorittene for seieren. Opp Cote d'Ereffe gikk blant andre Jurgen Van Den Broeck og Romain Bardet til, men Katusja hadde stålkontroll og forsøket ble raskt hentet inn.

Katusja fortsatte og holde farten høy og nøytraliserte alle forsøk inn mot Mur de Huy. En velt tre kilometer før mål sørget for at Damiano Cunego, Joaquim Rodriguez og Frank Schleck ikke fikk være med i kampen om seieren. 
   
Farten var høy inn i den siste bakken og alle de gjenværende favorittene lå i første rekke. Bauke Mollema åpnet ballet inn i det bratteste partiet, men ble hentet inn av en råsterk Michal Kwiatkowski. Den unge polakken ga jernet, med Dan Martin på hjul, men stivnet da det var 200 meter igjen.

Ringreven Alejandro Valverde kom med et godt timet angrep og distanserte de andre rytterne på de siste metrene. Dette var den andre seieren til Valverde i den belgiske semiklassikeren. 
    

1.

Alejandro Valverde

SPA

MOV

4:36:45

2.

Dan Martin

IRL

GRS

0:00:03

3.

Michal Kwiatkowski

POL

OPQ

0:00:04

4.

Bauke Mollema

NED

BEL

0:00:04

5.

Tom Jelte Slagter

NED

GRS

0:00:06

6.

Jelle Vanendert

BEL

LOT

0:00:06

7.

Michael Albasini

SUI

OGE

0:00:08

8.

Roman Kreuziger

CZE

TCS

0:00:08

9.

Daniel Moreno

SPA

KAT

0:00:11

10.

Philippe Gilbert

BEL

BMC

0:00:15