Demi Vollering vant Flèche Wallonne 2023

Ett steg nærmere bragden kun én rytter har klart før henne

Demi Vollering er på vei til å skrive seg inn i historiebøkene da hun vant Flèche Wallonne etter å ha parkert konkurrentene opp Mur de Huy.

Sist oppdatert 19. april 2023 kl 13.38
OVERLEGEN: Demi Vollering kontrollerte fra bunn til topp i Mur de Huy. Foto: Cor Vos

SD Worx er mer eller mindre ustoppelige denne sesongen, anført av Demi Vollering og Lotte Kopecky. Onsdag formiddag sikret sistnevnte nok en stor triumf for det nederlandske laget.

26-åringen initierte vinnerbruddet med syv kilometer til mål, i Côte de Cherave, og i målbakken, ikoniske og stupbratte Mur de Huy, tok hun kontroll fra bunn.

I den 1,3 kilometer lange bakken, med over 20 prosent på det bratteste, satte hun farten og distanserte tidlig konkurrentene.

Liane Lippert (Movistar) maktet å kjøre seg opp igjen på hjulet hennes da det var 300 meter igjen, men Vollering akselererte igjen og Lippert var sjanseløs.

Inne på de siste 50 meterne tok Vollering av seg brillene, ristet vantro på hodet og tok etter hvert til tårene.

SD Worx-rytteren hadde fra før to tredjeplasser i rittet, men lykkes endelig med å vinne.

– Det var virkelig en laginnsats som avgjorde det. Jeg gjorde det selv i bakken, men før det hjalp de meg virkelig, roste Vollering etter målgang.

Bak Vollering sikret Lippert annenplassen, mens en sterk sluttspurt av den italienske 21-åringen Gaia Realini (Trek-Segafredo) sikret henne tredjeplassen.

Søndag vant Vollering også Amstel Gold Race, etter å ha rykket fra konkurrentene med en kilometer igjen.

Vinner hun søndagens Liège-Bastogne-Liège blir hun historisk, som den andre kvinnelige rytteren til å vinne alle de tre bakkeklassikerne i én og samme sesong, det en gjerne kaller for Ardenner-trippelen.

Det er kun Anna van der Breggen som har klart det tidligere. Van der Breggen er nå Vollerings sportsdirektør i SD Worx. Van der Breggen vant for ordens skyld Flèche Wallonne syv år på rad mellom 2015 og 2021.

Uno-X Pro Cycling deltok også i rittet og britiske Elinor Barker ble lagets beste rytter på 15. plass. Beste norske rytter ble Ingvild Gåskjenn (Jayco-AlUla) på 24. plass, et minutt og seks sekunder bak.

Fra Team Coop-Hitec Products var det Sigrid Ytterhaus Haugset som ble beste rytter på 51. plass.

Herrene sykler sin utgave i ettermiddag. Sjekk vårt sendeskjema for når og hvor du kan se rittet på TV eller stream!