Ingen kunne matche Alejandro Valverde da han tok sin tredje(!) strake seier i den 80. utgaven av La fleche Wallone.

Det var Joaquim Rodriguez som åpnet ballet opp sykkelsportens ”lengste kilometer”, før Dan Martin overtok med lagkamerat Alaphilippe og Valverde på hjul. De 100 siste meterne var imidlertid spanjolen klart sterkest.

Annonse

Valverde skrev med det historie som den eneste med fire seiere i rittet. Det var også hans syvende seier i Ardenner-klassikerne totalt, noe som betyr at det kun er Eddy Merckx som har flere med sine ti.

Over Chevare med snaue 5km fikk Bob Jungels, Ion Izaguirre og Tim Wellens fikk en skummel luke, men ble hentet igjen med under 2 km igjen og det var et samlet felt som gikk inn i Muren tredje og siste gang. 

Vegard Stake Laengen viste imponerende kjørestyrke og satt i det opprinnelige 10-manns bruddet, men fikk det hardt underveis og ble etterhvert kjørt av bruddet sammen med flere andre. Til slutt stod det igjen en kvartett med blant annet Stephen Cummings fra Dimension Data som gikk solo på toppen av Mur de Huy nest siste gang. Det tok imidlertid ikke lang tid før også han ble kjørt inn.

Frank Schleck veltet underveis og Trek-Sagfredo meldte kort tid etter på twitter at kragebeinet var brukket.

Det var ingen tvil om at det ble kjørt hardt underveis. Når det gjenstod 17-18km av dagens ritt var det et skikkelig mannefall bak i feltet. Av de som måtte slippe var både Lars Petter Nordhaug, Odd Christian Eiking og Sven Erik Bystrøm hvor sistnevnte gjorde en god jobb underveis for kaptein Purito. Nordhaug derimot, må sies å ha levert langt under par.

På kvinnesiden satt norske Cecilie Gotaas Johnsen i dagens brudd, men det holdt dessverre ikke inn. Rittet ble vunnet av Anna Van der Breggen som var overlegen den siste kilometeren.

Resultater

1

Alejandro Valverde (Spa) Movistar Team

4:43:57

 

2

Julian Alaphilippe (Fra) Etixx - Quick-Step

 

 

3

Daniel Martin (Irl) Etixx - Quick-Step

 

 

4

Wouter Poels (Ned) Team Sky

0:00:04

 

5

Enrico Gasparotto (Ita) Wanty - Groupe Gobert

0:00:05

 

6

Samuel Sanchez (Spa) BMC Racing Team

 

 

7

Michael Albasini (Swi) Orica-GreenEdge

 

 

8

Diego Ulissi (Ita) Lampre - Merida

 

 

9

Warren Barguil (Fra) Team Giant-Alpecin

 

 

10

Rui Costa (Por) Lampre - Merida